Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród mały, ale pojemny;) 10:56, 22 mar 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Milky Way, konkurencji nie powinno się uczyć, ja jestem chyba wyjątkiem, tutaj się szkoli na Ogrodowisku masa konkurencji, co więcej na kanwie ogrodowiska powstają nowe firmy. Kanciki, lustra, stożki, trawki itd.

Rózg nie było. Koniec wypowiedzi, więcej już nie piszę, a ostatnie słowo należy do Przemka, pozdrawiam.

Tak i mi się wydaje - ze ten portal jest z jednej strony Twoim przeogromnym sukcesem, a z drugiej zmorą.... Znak czasów.
Ogród mały, ale pojemny;) 10:49, 22 mar 2017
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Milky Way, konkurencji nie powinno się uczyć, ja jestem chyba wyjątkiem, tutaj się szkoli na Ogrodowisku masa konkurencji, co więcej na kanwie ogrodowiska powstają nowe firmy. Kanciki, lustra, stożki, trawki itd.

Rózg nie było. Koniec wypowiedzi, więcej już nie piszę, a ostatnie słowo należy do Przemka, pozdrawiam.

Ostatnie słowo należy do Przemka,ja nieśmiało tylko jeszcze napisze,że to wszystko co robisz Danusiu właśnie świadczy o Twojej wielkości i sile ;jesteś jedyna w swoim rodzaju -Ty i szkoła ,którą tworzysz.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:48, 22 mar 2017

Do góry
kaisog1 napisał(a)
ucałuj Kreskę w nochala ode mnie

Mogę wreszcie ucałować, bo nie ma robaków
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:46, 22 mar 2017

Do góry
Jamroczek napisał(a)
No pogoda średnia ale i tak się cieszę bo po raz pierwszy zakwitły u mnie iryski parę kwiatuszków a ile radości Danusiu czy ciemierniki masz cały czas w donicach czy wysadzasz je do ziemi? Czy po kwitnieniu chowasz razem z donicami?
pozdrawiam Asia

Wsadzam do gruntu i dziś mam nawet takie prawie czarne kwiaty z zeszłego roku, wyjątkowo lubią rosnąć za domem.
Inne, np. takie z jesieni - dołuję w ogrodzie na bazie jak nie zdążę wsadzić i też zimują. Mam teraz takich z 15 doniczek wykopanych. Muszę je posadzić.
Ogród mały, ale pojemny;) 10:41, 22 mar 2017

Do góry

Ogród mały, ale pojemny;) 10:37, 22 mar 2017

Do góry
Mój wpis być może jest spowodowany moim obecnym stanem umysłu i załamaniem jakie obecnie mam. Czy to ma przekreślić całe dobro jakie dałam przez te 7 lat ( w tym 3 lata nieprzespane)? Każdy ma prawo do słabości, zwłaszcza w chwili, kiedy mój stan prywatny zdrowotny jest kiepski, a także przyszłość jaka się kroi i to że zapewne będę musiała sprzedać Ogrodowisko. Moja pasja i moja miłość.

Nie mogę siedzieć przed komputerem, bo potem nie mogę wstać. Może Przemek (w końcu konkurencja bo zakładasz ogrody zawodowo) pomyśl nad swoim własnym portalem, będziesz niósł kaganek oświaty, nie pod moim parasolem, a ja sprzedam swój, aby móc przeżyć na emeryturze i nie głodować. Może to właśnie czas, aby nie zmarnować mojej pracy nad Ogrodowiskiem i wreszcie odpocząć i zacząć żyć dla siebie, a nie dla innych.

Ogrodowisko nie jest portalem czyimś, gdzieś sobie istniejącym, jest utrzymywany przez dwoje ludzi tylko (ja i Ronin informatyk), którzy ciężko pracują na jego istnienie, kosztem swojej pracy zawodowej. Wielokrotnie zamiast ustawiać chłopakom rośliny na ogrodzie, ja siedziałam aby skończyć artykuł. To prywatny portal, każdemu udostępniamy miejsce, aby tylko przestrzegał regulaminu.

Filomeno, nie mylisz się, nie stworzyłam Ogrodowiska aby zarobić, bo zarabiam na czym innym. Na tworzeniu ogrodów, które właśnie Wam posłużyły za wzór. Znacie kogoś podobnego? Może to błąd, trzeba było włączyć reklamy zasłaniające, a nie zbierać tylko ten lichy 1000 na serwery?

Krzywdzicie mnie swoimi wpisami, ale dziękuję i przyjmuję z pokorą, a osoby krótko będące i oceniające mnie po tym wpisie, zapraszam do lektury od początku. Wszystkich, zwłaszcza Przemka, przepraszam.

Topiary z bukszpanu i cisa 10:28, 22 mar 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Złap go jeszcze na górze. W środku będzie się ogałacał, ale po zewnątrz będzie się ładnie zaabudowywał.

Dziękuję Danusiu zrobię to
Ogródkowe perypetie:) 09:39, 22 mar 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pytanie do Magnoli, może zajrzy Co dać powojnikom w nogi, tym botanicznym? bo ja zaplanowalam sobie właśnie powojnik przy barierce i wejściu na taras od ogrodu, ale tam jest wystawa poludniowo-zachodnia jednak. Rabata ma być z piwoniami, trawami, bukszpanem i czymś niebieskim

A może ja odpowiem?

Dodaj piwonie. Będą dobrze cieniowały "nogi".

Powojniki botaniczne często tworzą takie "kołtuny" - dobrze je połączyć z trzmieliną Fortunego która jest zimozielona o potrafi się wspinać razem z nimi maskując brzydotę łodyg.

Danusiu bardzo mi miło
Ok, dodam piwonię w nogi, myśle, że będzie jej tam nawet dobrze. Tylko czy trzmielina nie 'zadusi' powojnika? Te kołtuny są takie 'słodkie' jak mówi moja córka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:36, 22 mar 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Martwi mnie to, że pogoda nie idzie na plus, a smutno dziś jest. Jak u Was?

Wczoraj u nas było 20 stopni na plusie, ale dzisiaj leje i buro
Coś ułomna ta wiosna
Ogródkowe perypetie:) 08:54, 22 mar 2017

Do góry
Pytanie do Magnoli, może zajrzy Co dać powojnikom w nogi, tym botanicznym? bo ja zaplanowalam sobie właśnie powojnik przy barierce i wejściu na taras od ogrodu, ale tam jest wystawa poludniowo-zachodnia jednak. Rabata ma być z piwoniami, trawami, bukszpanem i czymś niebieskim

A może ja odpowiem?

Dodaj piwonie. Będą dobrze cieniowały "nogi".

Powojniki botaniczne często tworzą takie "kołtuny" - dobrze je połączyć z trzmieliną Fortunego która jest zimozielona o potrafi się wspinać razem z nimi maskując brzydotę łodyg.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 08:52, 22 mar 2017

Do góry
Super szaleństwo, a stylizacja na medal.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:46, 22 mar 2017

Do góry
Martwi mnie to, że pogoda nie idzie na plus, a smutno dziś jest. Jak u Was?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:44, 22 mar 2017

Do góry
Tego kąta ogrodu nie muszę już omijać i ukrywać, przyciąga wzrok po wejściu do ogrodu. Różaneczniki poszły na bazę leczyć się a waza duża czarna zdobi prawą stronę schodów, obok tej wazy czarnej - małej. No i jestem zadowolona.
Teraz będę usuwać zbędne ozdoby stąd. Zostaną tylko donice.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:42, 22 mar 2017

Do góry
Jeszcze nie skończone, trzeba ostrosłup usunąć i dosypac kamieni, musieliśmy ciagle lustro wycierać bo rosiało

Dama z łopatą i bez łopaty

Mchy i porosty na kamieniu (alejka z kamienia białego) 08:23, 22 mar 2017

Do góry
Zrób sposobem i środkami jakimi uważasz, aby skutecznymi.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:22, 22 mar 2017

Do góry
Nie, nie zostawiać trawy, bo trudno to kosić. Posadzić trzmielinę Fortunego 'Emerald'n Gold' jako wypełnienie tej rabaty i ciąć ją nisko, aby stworzyła dywan. Ożywi to miejsce swoim kolorem i wejdzie nawet na płot.
Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie 3.06.2017 07:30, 22 mar 2017

Do góry
Dziękuję za odzew
Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie 3.06.2017 07:28, 22 mar 2017

Do góry
skarabeusz napisał(a)
3.06 to dobry termin, choć odległy, dlatego jeszcze brak deklaracji.
Nigdy nie byłam na takim spotkaniu i zastanawiam się.. 105 km mam.

Ja mam więcej a jadę.
Lampy solarne 07:23, 22 mar 2017

Do góry
Tutaj jest wątek o lampach solarnych, a pytanie wklej tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/118-oswietlenie-ogrodu

Lampy powinny podkreślać urodę ogrodu, nie powinno ich być widać, a powinny "świecić" rośliny, które te lapmy podświetlają. Zrozum ideę samego oświetlenia ogrodowego. Inna opcja, bezpieczeństwo - czyli schody, ciemne zaułki itd.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/123-oswietlenie-ogrodu
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 07:21, 22 mar 2017

Do góry
U mnie nie zakwitnie, bo została wykarczowana przez budowniczych, którzy rozbabrali ulicę.

Obserwuj po Warszawie i po ogrodach, na pewno będzie widać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies