Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

sylwia_slomc... 09:36, 22 mar 2017

Gardenarium napisał(a)
Martwi mnie to, że pogoda nie idzie na plus, a smutno dziś jest. Jak u Was?

Wczoraj u nas było 20 stopni na plusie, ale dzisiaj leje i buro
Coś ułomna ta wiosna
Katkak 09:44, 22 mar 2017

DNusiu jesteś najprawdziwsza czarodziejka.
U mnie dziś deszcz pada, ale ciepło. Wczoraj cudne słońce bylo .
abiko 09:49, 22 mar 2017

Nowy zakątek jak zwykle niesamowicie niesamowity

U nas leje od nocy niestety.
kaisog1 10:38, 22 mar 2017

...ale fajnie! Jak ja zazdroszczę takiego kształtnego kuperka Kimi Kącik boski powstaje Całuję Danuś i ucałuj Kreskę w nochala ode mnie

P.S u mnie dziś też smutno... tak od kilku dni..... ciemno mokro i nic działać nie można Minusy w nocy idą... a miałam się trawą zająć... no nic, mus poczekać
Gardenarium 10:46, 22 mar 2017

Jamroczek napisał(a)
No pogoda średnia ale i tak się cieszę bo po raz pierwszy zakwitły u mnie iryski parę kwiatuszków a ile radości Danusiu czy ciemierniki masz cały czas w donicach czy wysadzasz je do ziemi? Czy po kwitnieniu chowasz razem z donicami?
pozdrawiam Asia

Wsadzam do gruntu i dziś mam nawet takie prawie czarne kwiaty z zeszłego roku, wyjątkowo lubią rosnąć za domem.
Inne, np. takie z jesieni - dołuję w ogrodzie na bazie jak nie zdążę wsadzić i też zimują. Mam teraz takich z 15 doniczek wykopanych. Muszę je posadzić.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:48, 22 mar 2017

kaisog1 napisał(a)
ucałuj Kreskę w nochala ode mnie

Mogę wreszcie ucałować, bo nie ma robaków

Instagram Ogrodowiska
skarabeusz 10:50, 22 mar 2017

Nooo podoba mi się ten zakątek. Fajnie komponuje się z bukszpanami, mimo wszystko dorobiłabym gorset cynowy lub cuś.. kapelusz?
Zimą możesz przebrać ją za św. Mikołaja hi hi hi

A tak serio, to niezwykle oryginalny i urokliwy element dekoracyjny, prawie jak wróżka Wight'a.
Gardenarium 10:57, 22 mar 2017

Ona ma rozwichrzone rude włosy Kapelusz na to nie wejdzie, nie jest łysa To widać w realu

Instagram Ogrodowiska
Kindzia 11:00, 22 mar 2017

Zastanawiałam się czy napisać...prosiłaś żeby nie, trudno, najwyżej wywalisz.
Każdy jest tylko człowiekiem i ma wady, każdy. Ideałów nie ma, ludzi pasującym wszystkim bez wyjątku też nie. Ale dla mnie, bez Ciebie Danusiu, nie zdarzyłoby się to, co się zdarzyło w moim życiu, znajomość z tyloma życzliwymi ludźmi w realu i ogród, który dla mnie nigdy nie będzie doskonały, ale pobudza do działania moich sąsiadów, ludzi, którzy do tej pory mieli w ogrodzie tylko trochę porozrzucanych jednorocznych kwiatów, a teraz sadzą hortensje i trawy.
I nie piszę to po to, żeby jakieś lizusostwo uprawiać, sporo osób z forum mnie zna i zawsze wygłaszam ten sam pogląd. Będę Ci zawsze wdzięczna Danusiu, nigdy nie zapominam dobrego.

Nie zaglądam do Ciebie codziennie, ale jak już jestem, to kopara mi opada, zawsze! Niedoścignione piękno, jak dla mnie!

Może zanim wywalisz ten wpis, ktoś, kto niesprawiedliwie ocenia, przeczyta.
kaisog1 11:01, 22 mar 2017

....to racja, ma włosy "muskane wiatrem"