Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

popcorn 16:07, 02 lip 2020

Smutne to, nie uważacie? ze to facet zbiera laury? Pffff
Juzia 16:13, 02 lip 2020

popcorn napisał(a)
Smutne to, nie uważacie? ze to facet zbiera laury? Pffff

A czy wy robicie to dla laurów, czy dla siebie?

Ja mam w nosie
Najważniejsze, że ja wiem kto to wszystko zrobił.
Mła!

Hehe
popcorn 16:16, 02 lip 2020

No pewnie, ale też by mi było przykro po takich komentarzach. Ale na pewno bym nie siedziała cicho
Oczywiście że najważniejsze wiedzieć swoje, ale gwoli sprawiedliwości wyjaśniłabym co i jak i komu się słowa pochwalne należą. Pewnie miałabym tez pretensje że nie wyjaśnił że nie tylko on pracował... no ale to ja...

Ciekawe czy w naszym kraju się kiedykolwiek cokolwiek zmieni...
deszczowymaj 16:23, 02 lip 2020

Ania111 napisał(a)

Asiu ,

….tez nie rozumiem tych facetów ,
broną tej trawy ….
jak by od tego ich życie zależało hihihihi

Przecież i tak wiemy swoje ,
hihihi ( ,że rabata wcześniej czy póżniej i tak powstanie )
oczywiście lepiej dla nas jak wcześniej ,
ale foch zawsze działa

co do wyliczeń matematycznych , hihihi
nie przejmuj się ,
zawsze można trawę " dokleić " hihihi

kibicuje i zaglądam ,
doradzać raczej nie będę ,
jesteś zdecydowanie lepsza w planowaniu ode mnie

ale zaglądać i kibicować
buziaki ,

Aniu ..wiesz co ..mój eM chyba po prostu przyzwyczaił się do tego że ogród (ten ogród) był zawsze i w sumie to nadal jest- wsiowym podwórkiem wiesz..świnie tańczą,kury srają , taplasz się w gnoju po pietruszkę zapitalasz w kaloszach uwalona błotem po kolana a ja chcę aby było inaczej ..i On pewnie też chce , tylko jeszcze o tym nie wie

Musi się otrząsnąć po pierwszym szoku i myślę że będzie dobrze

ja w sumie też już trochę przyzwyczaiłam się do tego co jest ..cały środek działki pusty (no może poza kupą żwiru)..latasz w ta i we wta i nic Cię nie zatrzymuje

Ale jeżeli jakimś cudem .. uda mi się zrealizować pomysł Asi(makadamii) ogród zmieni się całkowicie ,może wyda się być mniejszym ..na pewno, ale będzie przytulniej ,będą piękne rabaty ..chyba? i będę szczęśliwa ..że w końcu mam prawdziwy ogród a nie pierdzidołek

deszczowymaj 16:29, 02 lip 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jak to dobrze, że Oni na nasze łzy patrzeć nie mogą
Trzeba Mu było pokazać ile osób w całym kraju ten Wasz ogródek ogląda, to na mojego działa dopingująco, Oni lubią rywalizację

Hehe mi samej siebie zrobiło się szkoda

eM już wie , że najlepsze Babki dopingują mnie
deszczowymaj 16:40, 02 lip 2020

Mgduska napisał(a)
Stado babek stoi za Tobą, Asiauzbrojonych w szpadle i uśmiechy

deszczowymaj 16:54, 02 lip 2020

Makao_J napisał(a)
Przechodziłam to samo kochana. Miałam chwile zwątpienia bo na eMa liczyć nie mogłam a i rodzina stale mówiła że głupia jestem że w to się pakuję.
Gdy kopałam te wielkie rabaty sama i ledwo zipałam to czasem eM się litował, zabierał mi tą łopatę i kończył kopanie za mnie. I tak trwało to samotne tworzenie wiele lat aż w końcu zauważył że ja nie odpuszczę, choćby nie wiem jak on próbował mi tą robotę obrzydzić. I widzisz, pisałam jak teraz się stara i cieszy ze mną.

A wiesz co jeszcze mnie wkurza, że ja się tyle męczyłam sama, on zrobił altanę, ścianę wodną,ścieżki mi wkopał i zrobił pergolę a gdy ktokolwiek widzi ten ogród to jemu gratulują pięknego ogrodu i mówią że tyle pracy w to włożył a ostatnio usłyszałam nawet że pewnie ja to tylko stoję i palcem pokazuje a eM wszystko sam robi.

Roześmiałam się ale w głębi duszy myślałam że mnie rozsadzi. Delikatnie i z ironią odpowiedziałam że póki co to jeszcze eM nie dogonił mnie w ilości pracy którą tam włożyłam.

Tak to już jest. Możesz flaki wyprówać i łzy wylewać a laury zbierze eM.

Ale jestem dowodem na to że warto dążyć do celu pomimo przeciwnosci losu bo ta praca się opłaci.

ehhh przykre to bardzo ..

nie wiem jak będzie u mnie ..bo mój ogród na razie wygląda jak wygląda i nie ma zbytnio co podziwiać i czy się chwalić ..choć są i tacy co już podziwiają chyba tu na O. nie byli

Mój też już przyzwyczajony ,że ja zawsze wszystko sama ..i nawet nie myśli mi pomagać ..z resztą staram się nie prosić o pomoc bo wiem ile On ma jeszcze do zrobienia(remont itd.) więc pomagam mu a w wolnych chwilach dziubie sama w ogrodzie ..i myślę ,że mój by się bał powiedzieć przy mnie ,że on to sam ...ten ogród noo

deszczowymaj 16:55, 02 lip 2020

Juzia napisał(a)

To mi teraz zrobiłaś dzień!

Muszę ją upolować w takim razie

Poluj mówię Ci
deszczowymaj 16:56, 02 lip 2020

Juzia napisał(a)

Ja już siwa, to mi wsio ryba ile będę czekać
Tylko fotki muszą być, bo się szybko nudzę!

Obawiam się Juzia ,że mogę nie sprostać Twoim wymaganiom eee chyba że codziennie będę wrzucać te same fotki hehe
sylwia_slomc... 17:03, 02 lip 2020

On niech się skupi na remoncie Ty na ogrodzie i będzie gites Pięknie i w domu i na podwórkuMoże by Ci tak w tej kwestii zaufał jak Ty Jemu....to by było sprawiedliwie. Właśnie się dowiedziałam od Mojego, ze na Fb Jesteś, czemu ja Cię jeszcze nie mam no czemu pytam się