Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

Joku 22:11, 30 sty 2024

Witaj Ewa w nowym ogrodniczym sezonie. Tojeść purpurowa to chyba bylina (taką informację znalazłam w necie), ewentualnie roślina dwuletnia. Zostaw, nie wyrzucaj bo ładnie wygląda. Zobaczysz co się będzie z nią dalej działo.
Muszelka 23:01, 30 sty 2024

Śliczne piwonie...
antracyt 09:28, 31 sty 2024

Och, zachciało mi się już piwoniowych widoków
ewsyg 16:33, 31 sty 2024

Witaj Jolu. Chyba przyciągnęłam Cię myślami i miałam zamiar dzisiaj do Ciebie zajrzeć. Jak Twoje skrętniki ? Moje słabo, padają, a ja nie bardzo umiem się nimi zajmować.

Muszelko dziękuję w imieniu piwonii Ostatnio byłam u Ciebie, ale nie zostawiłam śladu. Podczytywałam o pomidorach

Zuziu, mnie też, brakuje mi ogrodu, ciepła i kwiatów.

Wszyscy sieją, to ja też. Dzisiaj czas zacząć. Na pierwszy ogień pójdzie por, papryka, czosnki ozdobne, jeżówka i żeleźniak bulwiasty.

Ziemia i taki inspekt kupiony, czas zaczynać

tyle się mieści w środku

Kupiłam dzisiaj taka paprykę i ją wysieję. Taki eksperyment. 5 nasion tej papryki kosztuje 5 zł + koszty przesyłki. Mozliwe, że są dostępne w sklepie ogrodniczym. Te trzy kosztowały 8 zł i mam mnóstwo nasion. Ciekawe, czy wzejdą.

Alija 16:41, 31 sty 2024

Ewuniu, piękne wspomnienia lata, piwonie cudowne. Dziękuję za opinie o różach, które zamówiłam, chętnie je zobaczę na zdjęciach.
Trzymam kciuki za zasiewy.
antracyt 16:50, 31 sty 2024

Ewo, ja zawsze wysiewam nasiona z papryk sklepowych, które najbardziej mi smakowały. Nigdy nie miałam problemu ze wschodem i powtarzaniem cech.
Eksperyment powinien się udać
Joku 17:40, 31 sty 2024

Moje skrętniki żyją, wyglądają nieźle. Kupiłam ostatnio ziemię, szykuję się do przesadzania. Spróbuj swoje przesadzić, wyrzuć gorsze fragmenty, posadź lepsze do świeżej ziemi. One się łatwo mnożą i rozrastają, powinno się tobie udać.
ewsyg 17:53, 31 sty 2024

Zuzia, ja z kupnych pomidorów malinowych lima pozyskałam nasiona i siałam je w tamtym roku. Wtedy nasiona tej odmiany nie były dostępne w sklepie. Wzeszły najlepiej z wszystkich i miałam moje ulubione pomidorki.
Ja corocznie sieję pomidory Ola, Jokato ( te są rewelacyjne, pomarańczowe, dużo miąższu), Awizo. Te są samokończące. I teraz jeszcze doszły malinowe lima.
Papryki będę siała pierwszy raz Pocieszyłaś mnie, tylko nie jestem pewna, czy te nasiona nie są za świeże.

Alicjo, oto one

ewsyg 18:16, 31 sty 2024

Balerina

Alija 18:54, 31 sty 2024

Ewuniu, bardzo dziękuję. Róże wyglądają pięknie, mam nadzieję, że u mnie też nie zawiodą.