Witaj Małgosiu w moich ogrodowych progach.
Dziękuję za miłe słowa
Jeżówki, to już wspomnienie. Zostały pożarte przez ślimaki, cześć może sama zginęła. Właśnie wysiałam z nasion i w przyszłym roku zobaczymy co to będzie. Mam takie jedno miejsce gdzie ślimaki może ich nie pożrą. Chyba w tym roku zastosuję granulki, bo zżerają mi też moje kochane iryski bródkowe.
Jest przepiękna!!!
Taka to zadowoli zmysły mojego chłopa.
więc bede sie radzić w sprawie cięcia, musze też zamocować jej pędy do pergoli, oborniczka dostanie i niech rośnie. wtorek mam wolny to bede działać.
Bożenko, też jestem ciekawa żelaźniaka. Lubię wysiewy, ale ilość miejsc na parapetach ograniczona. Najwyżej ustawię ławeczkę przy oknie tarasowym
Kup te róże, każda róża, która jest mieszańcem piżmowym, to zakup udany. to żelazne róże. Jak masz miejsce, to dopakuj do koszyka Bouquet Parfait. Przecudne są te bukieciki panny młodej. Ja ją tak nazwałam.
Aniu, o bardzo dobra wiadomość. Ponieważ zaczynam z papryką to posadzę tylko 6 krzaczków. Mam trzy odmiany. Dzisiaj pani w ogrodniczym poleciła mi odmianę Roberta F1. Dokupiłam jeszcze jedną paprykę w sklepie.
Faktycznie dużo miałaś papryk, na bogato