Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

Sonka 17:55, 18 paź 2023

Witaj, Danusia mnie tu do Ciebie przysłała, zakładam rabatę różaną, najpierw chciałam posadzić tylko Baronesse 6, 7 sztuk, potem pomyślałam,że posadzę dwa kolory, jak zaczęłam oglądać filmiki i róże w szkółkach i ogrodach to zupełnie nie wiem co posadzić, za dużo mi się podoba. W Twoim wątku przglądam róże i już zupełnie nie wiem nic. Chciałabym posadzić różne kolory jednak, rabatowe, takie do około metra wysokości.
Czy możesz mi coś doradzić, bardzo proszę, jestem zielona w temacie. Wczoraj wykopałam hortensje ogrodowe, nie kwitły, więc bez żalu się ich pozbyłam.
Róże u Ciebie są przecudnej urody, wiem,że trudno się je uprawia, by były tak piękne, ale może spróbuję.
Urszulla 19:30, 18 paź 2023

Fajne postępy kibicuję
Magleska 22:23, 18 paź 2023

Pukam co tu tak cicho
działasz jeszcze w ogrodzie ,czy już sen zimowy ?
Buziaki
Anda 17:35, 13 lis 2023

Ewuś, posadziłam różę Pear Dziekuję za rekomendację
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kordina 09:41, 18 lis 2023

Ewo jak tam Wasze prace ogrodowe? Udało się w całości zrobić wylewki pod murek? Pozdrawianki zostawiam
ewsyg 16:45, 23 lis 2023

Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Murki niestety nie wylane, muszą poczeka do przyszłego roku. U nas praca goni pracę

Taka miłą niespodziankę zrobił mi storczyk z rodzaju Cymbidium. Mam go kilka lat i nigdy nie kwitł w poprzednim mieszkaniu. Trzymałam go ze względu na liście. Przeprowadzka mu dobrze zrobiła. Monstera też ma dużo większe liście .

Joku 19:56, 23 lis 2023

U mnie tak się zachowała hoja, W poprzednim mieszkaniu rosła ale nie kwitła. Po przeprowadzce w nowym miejscu oszalała. Jedynym minusem obfitego kwitnienia były opadające przekwitnięte kwiaty. Twoje cymbidium chyba nie będzie śmieciuchem.
sylwia_slomc... 21:38, 23 lis 2023

Ależ się u Was w tym sezonie działo I wykopki i szalunki i schody i murki, masa ciężkiej pracy Udało się wszystko zaplanowane zrealizować? U nas się nie udało, ale i tak kawał roboty za nami, zawsze to tyle mniej zostało
Alija 22:22, 23 lis 2023

Piękny storczyk, to już taki trudniejszy w uprawie. Ja mam takie zwykłe, najpopularniejsze falenopsisy, więc kwitną
całkiem nieźle.
ewsyg 21:12, 24 lis 2023

Jolu, miałam kiedyś hoję, ale miała bardzo silny zapach, więc musiałam się z nią pożegnać.

Sylwia, u nas podobnie, nie udało się wszystkiego zrobić. Stwierdziliśmy, że planowanie nie ma sensu, robimy ile się da, byle do przodu.

Alicjo, dziękuję. Uważałam te storczyki za trudne w uprawie, a tu taka miła niespodzianka. Ciekawa jestem, czy zakwitnie strelicja. To jeszcze młody egzemplarz, ale kiedyś może mile mnie zaskoczy.