Sylwia, moje też były nijakie, a koleżanka miała śliczne. Okazało się, że je zasila, a ja tego nie robiłam. Odkąd dostają obornik granulowany są ładniejsze, lepiej kwitną i przyrastają. Zasil swoje obornikiem granulowanym.
To u mnie chyba nie to bo co sezon całe rabaty obornikiem granulowanym zasilam więc siłą rzeczy im się też dostaje. Tą Giardinę to gdzieś u siebie też muszę upakować, piękna jest u Ciebie. A obiecywałam sobie już koniec z różami.....ech potem nie mam kiedy ciąć
Ja mam 2,5x1,5m wysokie na 45cm. Moim zdaniem wymiar (1,5m) warto dostosować do swojego wzrostu, tzn tak, żeby swobodnie sięgać do środka skrzyni.
Jeżeli chodzi o wysokość, to sama w sobie jest ok, tylko że ja nie mam gliny i ziemia w skrzyniach szybko mi przesycha. Z tego względu, teraz zrobiłabym te skrzynie o połowę niższe.
Masz różę Eden Rose? Nie wiem co zrobić z moją. Ma dwa główne pędy długości ponad 1,5 m, skromnie ale nie chce mieć więcej póki co. W górnych odcinkach pędów ma boczne gałązki. Nie wiem jak ją przyciąć i czy ciąć? Poradź proszę.