ewsyg
12:12, 15 lut 2026
Tak, było takie kilkudniowe okienko pogodowe z plusową temperaturą w dzień i w nocy. Cały śnieg stopniał, ale wczoraj znowu wróciła zima. Wczoraj będąc z psami na spacerze widziałam rozwijające się bazie. Dziwne to jest, bo mróz u nas przez dłuższy czas był powyżej 10 stopni.
101. Jacqueline du Pre
Początkowo posadziłam ją na rabatę, ale bardzo szybko złapała plamistość i bardzo chorowała , dlatego zdecydowałam się przesadzić ją do donicy, żeby miała więcej przewiewu. Kwiatuszki ma bardzo sympatyczne, białe z bursztynowymi pylnikami.
102. Domaine de Chantilly
u mnie to nowość, ale bardzo obiecująca. Fajny krzak ze sztywnymi łodygami i pięknymi kwiatami w kolorze brzoskiwniowym. Zdrowa.
103. Apricot Parfait.
Jestem urzeczona delikatnym kolorem jej kwiatów. Krzak zdrowy. To nowość i nie bardzo mogę o niej powiedzieć coś więcej.
104. Rose de Tolbiac
Mam tą róże dość długo i nie umiem sobie z nią poradzić. Posadzona w gruncie ładnie rosła, zbudowała ładny, solidny krzak, ale kwiatów miała tyle co na lekarstwo. Przesadziłam ją do donicy i będę ją nisko cięła, może ten zabieg spowoduje, że kwiatów będzie więcej. Kwiaty są bardzo ładne ,w kolorze delikatnej brzoskwini, są duże ,a róża jest zdrowa.