Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Roocika 13:40, 10 maj 2023

mrokasia napisał(a)

Aaaa, jasne . Mam takie chwaściska za serbami pod płotem . Tam nie lubię pielić.

Ja też za serbami i choinami też :-/
antracyt 16:53, 10 maj 2023

Kordina napisał(a)

Jeśli tylko pielić wśród wypielęgnowanego ogrodu, to tak, ale jeśli w nieruszanym od lat zielichu po pępek, to nazywam orką na ugorze

O tak...mam kilka takich miejsc
antracyt 16:55, 10 maj 2023

Roocika napisał(a)
Zuzia, moje oczywiście nie zamierzają kwitnąć (tu wzdychanie i przewracanie oczami). Jesienią przesadzę je na skarpę do góry, a jak się nie zbiorą to oddam lub wyrzucę (no szkoda!).

One nie przepadają za wilgotnym i zimnym podłożem, za to bardzo lubią podsypywanie na wiosnę popiołem. Mam nadzieję, że Twoje w końcu pokażą się z lepszej strony.
antracyt 17:02, 10 maj 2023

Martka napisał(a)

U mnie już po ulga i chyba z tej radości będę dziś po pracy pielić

Ha, ja wysadzałam dla odmiany Tym razem doniczki w wersji mini, za to srylion chyba ich było

Miałam przy tym dodatkowe doznania węchowo-wzrokowe
Na wiejskiej rozpoczyna Krasawica Moskwy(uwielbiam ten zapach), a na różance w pięknej fazie jest Transitoria(w zeszłym roku strajkowała, w tym cała w kwiatach)

antracyt 17:05, 10 maj 2023

DariaB napisał(a)
Trzymam kciuki za spokój w przeniesionym terminie Tyle dalii masz to nie dziwne, że późnym latem jest magicznie na rabatach. Ja mam całe cztery sztuki zajrzałam do nich w niedzielę i zaczęły wypuszczać pędy więc je wsadziłam do donic i się pędzą na parapecie. Pewnie koło 20 maja je wsadzę do gruntu.

Nie ważne ile, ważne że rosną i cieszą
Za kciuki dziękuję, na pewno się przydadzą.
Magleska 20:44, 10 maj 2023

Nie wiem o co chodzi ,tak tajemniczo piszecie z Martką ale też potrzymam kciuki za przyszłe po

zazdroszczę popracowania -ja jutro wpadam w plewienie ,sadzenie dalii -na szczęście mam tylko 14 chyba
Kokesz 21:38, 10 maj 2023

Roocika napisał(a)
Zuzia, moje oczywiście nie zamierzają kwitnąć (tu wzdychanie i przewracanie oczami). Jesienią przesadzę je na skarpę do góry, a jak się nie zbiorą to oddam lub wyrzucę (no szkoda!).

Irysy kładzie się prawie na wierzchu, kłączem skierowanym do słońca.
Jeśli posadzone są odwrotnie i za głęboko to nie kwitną.
Masz tak posadzone?
Magara 23:24, 10 maj 2023

Zuza, czytam, że dałaś radę Czyli możesz sobie na dodatkowe dalie pozwolić w przyszłym roku Kwiatów i zieloności zazdroszczę
antracyt 06:26, 11 maj 2023

Magleska napisał(a)
Nie wiem o co chodzi ,tak tajemniczo piszecie z Martką ale też potrzymam kciuki za przyszłe po

zazdroszczę popracowania -ja jutro wpadam w plewienie ,sadzenie dalii -na szczęście mam tylko 14 chyba

Magda, nic tajemniczego, po prostu mocno stresująca sytuacja(których ostatnio mam zbyt dużo), a że w tym samym czasie u Martki podobnie to zwykły zbieg okoliczności.
Ja sobie dzisiaj chyba przerwę ogrodową zrobię, bo już mnie zaczyna nudzić to sadzenie
antracyt 06:37, 11 maj 2023

Magara napisał(a)
Zuza, czytam, że dałaś radę Czyli możesz sobie na dodatkowe dalie pozwolić w przyszłym roku Kwiatów i zieloności zazdroszczę

Gdybym się uparła to pewnie jeszcze kilka dałabym radę posadzić, tylko już nie mam miejsca ani chęci. Nie samymi daliami ogród żyje Dzisiaj przyjeżdżają kolejne zamówione sadzonki floksów