Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Patrycja_KG_Lu 22:41, 12 maj 2023

Martka napisał(a)
Zuzo, to ja się bardzo przejęzyczyłam, dalii jeszcze nie mam, wystarczyłaby jedna, a jak ta iskra by poszła Z rozsady mam cynie i chyba spróbuję też z wysiewem do gruntu. W planach prognostyków już same ciepłe noce …

Gdzie sprawdzasz takie długoterminowe prognozy? Nie spadnie mniej niż +8 stopni?
Gosialuk 23:10, 12 maj 2023

Kasya napisał(a)

A co to ?

Obstawiam rodgersję.
Magara 23:49, 12 maj 2023

antracyt napisał(a)

Bardzo przeuroczy ten obrazek
Floksy wuguglałam, nie znałam żadnego Ciekawa jestem Twoich kompozycji z nimi
Magleska 06:34, 13 maj 2023

Zuza na bieżąco zaglądam pięknie masz

fajna ta rabata pod orzechem -ciekawe ,czy te fiołki dałyby radę pod platanem -jak one wyglądają po kwitnieniu -mają cały czas ładne liście ?
olciamanolcia 06:57, 13 maj 2023

Kupiłam dwie dalie z przeceny suche na wiór … czy długo je moczyć? Czy ich nie moczyć tylko takie suche posadzic?
Kiedyś chyba u Ciebie ktoś pisał , że przed posadzeniem je moczy ale nie wiem czy w przypadku suchelców ma to sens.
antracyt 07:15, 13 maj 2023

Kasya napisał(a)

A co to ?

Tak jak napisała Gosia to rodgersja
antracyt 07:26, 13 maj 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Gdzie sprawdzasz takie długoterminowe prognozy? Nie spadnie mniej niż +8 stopni?

Ja sprawdzam tygodniowe prognozy na weather.com
Pokazuje mi, że jedynie w nocy ze środy na czwartek ma być spadek na +5stopni (koło wtorku będę się zastanawiać czy okrywać), a tak reszta nocy już w granicach 10ciu. Wiosną zaglądam na tą stronę prawie codziennie, chociaż pogoda dłuższa niż 3dni to i tak może być loteria...
antracyt 07:29, 13 maj 2023

Magara napisał(a)

Bardzo przeuroczy ten obrazek
Floksy wuguglałam, nie znałam żadnego Ciekawa jestem Twoich kompozycji z nimi

Ja też Niby wyobraźnię mam, ale ostateczny wynik i tak mnie przeważnie zaskakuje. W tym roku dochodzi dodatkowa niewiadoma - kolory cynii (czy z moich nasion powtórzą cechy rodzica?).
antracyt 07:32, 13 maj 2023

Magleska napisał(a)
Zuza na bieżąco zaglądam pięknie masz

fajna ta rabata pod orzechem -ciekawe ,czy te fiołki dałyby radę pod platanem -jak one wyglądają po kwitnieniu -mają cały czas ładne liście ?

Fiołki nie lubią palącego słońca, mam wrażenie że reszta im nie przeszkadza. Liscie mają zielone cały rok, tworzą zwartą masę. Pamiętaj że one są bardzo inwazyjne jak im się miejsce spodoba.
antracyt 07:33, 13 maj 2023

olciamanolcia napisał(a)
Kupiłam dwie dalie z przeceny suche na wiór … czy długo je moczyć? Czy ich nie moczyć tylko takie suche posadzic?
Kiedyś chyba u Ciebie ktoś pisał , że przed posadzeniem je moczy ale nie wiem czy w przypadku suchelców ma to sens.

Możesz namoczyć ale nie wiem czy to pomoże, na pewno nie zaszkodzi. Jak długo nie wiem.