Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 12:57, 27 mar 2024

Basiu, z prognoz wynika, że u mnie temperatura w najbliższym tygodniu nie powinna spaść poniżej 5stopni w nocy. W dzień szklarnia się nagrzeje i dalie dadzą radę. Na noc w razie czego można je dodatkowo włókniną przykryć. Gdyby się okazało, że mocniejsze ochłodzenie później przyjdzie, to z wielkim bólem, ale będę całe towarzystwo do domu ściągać W zeszłym roku, chyba w podobnym czasie doniczki z daliami dałam do szklarni.
antracyt 13:04, 27 mar 2024

Yenna napisał(a)

Wiem, że marzec jest
Boję się, że właśnie w Wielkanoc wszystko buchnie i potem szkody od ewentualnego mrozu będą bardzo duże.

Pozostaje trzymać kciuki, żeby już ciepło z nami zostało
Epimedium, pierwsze z czterech odmian, zaczyna pokazywać kwiaty Oczywiście, jak co roku od takiej strony, że muszę je oglądać od tyłu rabaty
antracyt 13:32, 27 mar 2024

Magara napisał(a)
Zuza, patrząc na Twoje daliowisko - jestem pod wrażeniem (u AsiRojo - pod przerażeniem )
Ja chyba sobie dalie daruję, warunków do zimowania nie mam, będę podziwiać u Was
Ewentualnie, kiedyś, jak już całkiem nie będę miała pomysłów - będę zamawiać dalie i traktować je jako jednoroczne

Nic na siłę

Hania dziwiła się ostatnio, ze tulipany u mnie już z kolorkiem. Muszę przyznać, że to duży plus tej botanicznej odmiany. Super się zgrywają z ciemiernikami

Pod grujecznikiem białe maluszki też już w pełnej krasie Myślałam, że poczekają na "lisie" szachownice, ale nic z tego.

Rojodziejowa 15:08, 27 mar 2024

Daliom to zaszkodzi prawdopdobnie dopiero mróz. Póki jest powyżej 0 to chyba spoko… ?
antracyt 15:33, 27 mar 2024

Asia, myślę że tak. Niskie temperatury mogą jedynie opóźnić im start.
Basieksp 15:34, 27 mar 2024

To swoje, w wolnej chwili też wyniosę do tunelu, będę miała wygodniej z nimi
Gruszka_na_w... 17:05, 27 mar 2024

Ta ilość doniczek z daliowymi dobrociami budzi mój wielki podziw. Mina psa patrzącego na ten zbiór-bezcenna. Ciekawa jestem jak rozwiążesz problem brakujących parapetów.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
antracyt 19:15, 27 mar 2024

Na razie doniczki z papryką nadal czekają na przenosiny. Waham się, czy teraz czy po świętach przenieść je do szklarni. Dotychczasowy słoneczny parapet, po wybudowaniu bliźniaka obok, niestety przestał być idealnym rozwiązaniem dla światłolubnych. W przyszłym roku na 100% muszę się zaopatrzyć w odpowiednie lampy do naświetlania. Teraz pozostają logistyczne kombinacje
nicol21 23:04, 27 mar 2024

o wow! ale masz donic. Podziwiam cierpliwosc
Okolice piekne!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
antracyt 15:25, 02 kwi 2024

Ewelina, a Twoje dalie jak? W gruncie zostawiałaś czy też już w doniczkach? Kilka na razie mi się nie obudziło. Jeszcze się łudzę, że ruszą, ale szansa jest mała. Najbardziej będzie mi szkoda Wizard of Ozz i Tyrel.