Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 21:31, 27 maj 2025

Gosiu, Ewo - to Krowiziół zbożowy(Saponaria vaccaria). Cudnie się nazywa
Niepozorny "chwast" a idealny do bukietów i jako wypełniacz doniczek
antracyt 21:38, 27 maj 2025

AgaBoso napisał(a)
Zuza, masz już jakąś kosiarkę na oku? My się rozglądamy, chętnie zbiorę polecajki.

Kwiatuszki od Ciebie się rozrastają.

Ha, pewnie będzie jakaś w marketowej promocji Jedyny wymóg - samojezdna. Nie szukam niczego super dobrego. To będzie raczej sprzęt zastępczy. Główny kosiarkowy lubi swój traktorek, a ja nie lubię koszenia i nie zamierzam przejąć na stałe tego obowiązku. Zdecydowanie wolę operować podkaszarką

Cieszę się, że roślinki dobrze rosną
Magara 22:50, 27 maj 2025

Jakby co to my jesteśmy zadowoleni z naszej kosiarki Ale to nie była wersja budżetowa tylko kredyt 10 rat 0 procent Niemniej jednak nie żałujemy - już spłacona

P.S. Ja nie wiem gdzie Ty widzisz brak kolorów i kwiecia u siebie "D
antracyt 08:48, 28 maj 2025

Kredytów mi do spłacania wystarczy Meżatemu misję zakupu zlecę, liczę że się wykaże

Rzeczywiście, jeżeli wliczę do kwiatów wykę z łączki to mam prawdziwy urodzaj ale...przyjrzałam się dzisiaj różom. Zapowiadało się super kwitnienie, a teraz widać że spora część pąków żółknie i opadnie (czy to skutki suszy, późne przymrozki?). Dodatkowo kilka krzewów mam mocno zaatakowanych przez bruzdownicę i kwieciaka malinowca. Muszę poczytać czy jakoś ekologicznie można się ich pozbyć. Przy bruzdownicy wycina się zaatakowane elementy, ale w tym roku musiałabym cały krzew na krótko opitolić...
Magara 22:40, 28 maj 2025

Zuzku, u mnie róże też nie za bardzo w formie po przymrozkach Pąków nie widzę w ogóle...
Wycinać teraz takie pożółkłe części? I te zeschnięte?
antracyt 05:32, 29 maj 2025

Wycinaj.
Kwitnienie pewnie w drugim rzucie u Ciebie nadrobi, a może po prostu masz opóźnienie ze względu da dotychczasowe temperatury.
Alija 19:32, 29 maj 2025

Krowiziół zbożowy, ciekawa nazwa, nie spotkałam się nigdy z tą roślinką. Wygląda bardzo ładnie, taka delikatna, subtelna, pasuje do Twojego ogrodu. Łączka z wyką i bez wyki urocza.
U mnie szaleją azalie i rodki, więc dużo mocnego koloru, lubię go w maju, potem już lepiej, jak jest spokojniej.
Basieksp 22:17, 29 maj 2025

Te iryski, jak je nazałwałaś zwyklaki, niby zwykłe ale jakie ładne też je mam u siebie i bardzo je lubię, mają swój urok
Magara 23:32, 29 maj 2025

antracyt napisał(a)
Wycinaj.
Kwitnienie pewnie w drugim rzucie u Ciebie nadrobi, a może po prostu masz opóźnienie ze względu da dotychczasowe temperatury.

Wytnę
Opóźnienie mam geograficzne
antracyt 08:16, 30 maj 2025

Alija napisał(a)
Krowiziół zbożowy, ciekawa nazwa, nie spotkałam się nigdy z tą roślinką. Wygląda bardzo ładnie, taka delikatna, subtelna, pasuje do Twojego ogrodu. Łączka z wyką i bez wyki urocza.
U mnie szaleją azalie i rodki, więc dużo mocnego koloru, lubię go w maju, potem już lepiej, jak jest spokojniej.

Można ją znaleźć w mieszankach łąkowych. Nasiona różowej zebrałam właśnie z takiej łączki, białej kupiłam.