Gosia, a zmieniły się może warunki świetlne tych Twoich irysów? Mam wrażenie, że u mnie najgorzej kwitną(lub wcale) te, którym kłącza całkowicie zacieniły inne rośliny. Ciekawe czy to tylko zbieg okoliczności?
Po odpaleniu nowej kosiarki łączka prezentuje się jeszcze fajniej Dobrze, że mężaty sam z siebie forum nie czyta, to mogę się przyznać, że o dziwo koszenie jest całkiem przyjemne No i w końcu jest tak jak lubię, tzn wszystkie ścieżki i proste są takie jak wymyśliłam, a nie jak mu się wygodnie kosi traktorkiem
Ciekawy ten krowiziół. Chyba muszę nasionka zdobyć.
Moja lewkonia wymęczona pobytem w doniczkach ale liczę na wysiewanie się.
U Ciebie ewidentnie te jednoroczne fajnie się wysiewają. U mnie średnio z tym jest.
Najlepiej to się u mnie jednoroczne chwasty sieją Sporo w tym roku wysiewów zmarnowałam, dużą część skonsumowały ślimaki. W zeszłym tygodniu rzuciłam nasiona cyni do skrzyni. Wzeszły super (po 2 dniach chyba), po czym 90% zostało przycięte do ziemi. Wysiałam jeszcze raz resztki nasion, ale już z dodatkiem granulek.
Krowiziół biały zaczął pokazywać kwiaty, ale coś go niestety objada.
Bardzo powoli się rozkręcają, do tego sporą część pąków uszkodziły przymrozki.
Kilka zdjęć zrobiłam, ale szału na razie nie ma
Niezła burza wieczorem przeszła, ciekawe co zastanę rano, ile krzewów będzie potarganych?