Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 11:47, 09 cze 2025

ajka napisał(a)

Faktycznie. Teraz skojarzyłam. Chyba w Naszej Anglii? Nigdy nie byłam, ale oglądałam fotki.

Warto na żywo zobaczyć, bardzo polecam
ajka 12:16, 09 cze 2025

antracyt napisał(a)

Warto na żywo zobaczyć, bardzo polecam

Nie wątpię, ale nie bywam w tamtych stronach.
mirkaka 19:34, 09 cze 2025

Przepięknie w tym ogrodzie Róże, maki, i ten bez cudowny, ukwiecony, i kolor ma taki żywy czy trochę przekłamany?
Alejki wykoszone bardzo ładnie wyglądają, lubię szersze kadry
Basieksp 23:56, 09 cze 2025

Maki masz naprawdę ładne i takie różne u mnie tylko te zwykłe, czerwone, ale ja nie mam tyle miejsca, muszą mi wystarczyć, zresztą same się wysiewają gdzie chcą Z tą niekoszoną trawą super sprawa Fajnie to wygląda i dla różnych żyjątek fajna miejscówka Tak sobie patrzę i podziwiam jaką masz dużą przestrzeń, dla owocowych idealnie, słońce, przestrzeń
antracyt 10:27, 10 cze 2025

mirkaka napisał(a)
Przepięknie w tym ogrodzie Róże, maki, i ten bez cudowny, ukwiecony, i kolor ma taki żywy czy trochę przekłamany?
Alejki wykoszone bardzo ładnie wyglądają, lubię szersze kadry

Też mi się teraz bardzo mój ogród podoba

Na moim ekranie czarny bez wygląda naturalnie. Kolor jest bardziej intensywny w początkowej fazie kwitnienia, pod koniec się rozbiela.
Zrobiłam porównanie z Black Lace i widać różnicę. Nie tylko w kolorze, ale też w wielkości kiści.

Black Lace nie rośnie u mnie tak intensywnie, ale właściwie to zaleta, bo nie pożera rabaty.

antracyt 10:36, 10 cze 2025

Basieksp napisał(a)
Maki masz naprawdę ładne i takie różne u mnie tylko te zwykłe, czerwone, ale ja nie mam tyle miejsca, muszą mi wystarczyć, zresztą same się wysiewają gdzie chcą Z tą niekoszoną trawą super sprawa Fajnie to wygląda i dla różnych żyjątek fajna miejscówka Tak sobie patrzę i podziwiam jaką masz dużą przestrzeń, dla owocowych idealnie, słońce, przestrzeń

Basiu, mogę Ci jesienią nasiona jednorocznych maków podesłać. Sypniesz gdzieś w słonecznym miejscu i jak się zadomowią to będą wędrować po ogrodzie jak te zwykłe (i tak samo mało miejsca zajmą). Tak samo zachowuje sięu mnie czarnuszka. W dodatku w ciekawych wariacjach

antracyt 11:53, 10 cze 2025

Nowa porcja różanych zdjęć
Duchesse de Montebello i Mme Boll

antracyt 12:06, 10 cze 2025

Na lawendowej zaczynają Susan Williams-Ellis i White Iceberg. Przy tarasie pierwsze kwiaty pokazuje Emilie

tulucy 12:46, 10 cze 2025

Zuzia, czy ja bym się mogła podpiąć pod nasiona maków i czarnuszki?
antracyt 15:06, 10 cze 2025

Nasiona maczków nazbieram, czarnuszki też mogę, chociaż to zwykła marketowa mieszanka była.
Kiedyś miałam dla Ciebie cały zestaw nasion - jak sobie jeszcze jakieś chciejstwa przypomnisz to daj znać