Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Monia81 21:45, 12 cze 2025

Rewelacyjny kolorek mają te mączki, jakaś konkretna ich odmiana?, cudny busz, ogród pięknie dorośleje
Magara 23:07, 12 cze 2025

antracyt napisał(a)

Zrobiłam sobie dzisiaj wolne i wypiłam spokojnie kawę pod drewutnią. Zerkam na prawo - sąsiadów nie widać, zerkam na lewo - to samo. Nie przeszkadza nawet przerzedzona mrozem winorośl.

Czyli doszłaś do etapu "kokona"
antracyt 08:22, 13 cze 2025

Monia81 napisał(a)
Rewelacyjny kolorek mają te mączki, jakaś konkretna ich odmiana?, cudny busz, ogród pięknie dorośleje

Odmiany nie znam, może internet coś podpowie.
mrokasia 08:25, 13 cze 2025

Fakt, piękne te maczki .
Ile czasu zajęło Ci koszenie?
antracyt 08:29, 13 cze 2025

Magara napisał(a)

Czyli doszłaś do etapu "kokona"

Punktowego
Chociaż tych punktów coraz więcej. Tu na przykład jeszcze niedawno było widać dom.
antracyt 08:31, 13 cze 2025

mrokasia napisał(a)
Fakt, piękne te maczki .
Ile czasu zajęło Ci koszenie?

Sprawdzę następnym razem.
Nie zwróciłam uwagi, ale podobno więcej niż 3godz haha
Magara 23:24, 13 cze 2025

antracyt napisał(a)

Punktowego

Punktowy kokon to też kokon
No i zawsze można się całkiem wypoziomować - gdyby nie moje kleszczowe lęki i nadmiar mrówek - chętnie sama bym zaległa w poziomie Sąsiadów bym nie widziała nic a nic
Darecka 06:59, 14 cze 2025

Świetny patetnt z tym (nie)koszeniem . A jak sobie radzicie z kleszczami? Bo widzę, że macie psiaka. Sadzicie jakieś wrotycze, rozmaryny, pysznogłówki etc? . U nas trawa niska wszędzie, psiaki dostają regularnie tabsy od weta, a i tak wczoraj ściągnęłam jednego pasażera na gapę z Dupsika, kiedy wędrował sobie jakby nigdy nic po jej brzuszku, niczym nie zrażony . Gąszcz roślinny im sprzyja .

Kolekcja maków (i nie tylko) na prawdę robi wrażenie, wszystko tchnie taką spokojną sielanką. Bardzo mi się u Ciebie podoba, widać ogrom serduszka i pracy włożone w tworzenie Twojej małej oazy .

antracyt 11:44, 15 cze 2025

Dziewczyny, ja się kleszczy w ogrodzie na razie nie boję. Zwierzyna czasami coś na grzbiecie przyniesie do domu, ale to spoza ogrodu. Kot jest średnio regularnie zakraplany, pies ma obrożę sprawdzoną od lat. Nie jest źle, chociaż wokół tereny mamy kleszczowe.
Niczego specjalnego z myślą o odstraszaniu nie sadzę, ale pysznogłówki mam, rozmaryn też i nawet wrotycz się znajdzie.

Dziękuję za miłe słowa
Zostawiam kilka najnowszych pstryków i wskakuję z książką do hamaku. Przyjemnej niedzieli
Kasya 11:48, 15 cze 2025

Leniwa niedziela w takich okolicznosciach …
Lykefund u ciebie ? Tez tak huczy caly ?