Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Kokesz 19:29, 10 lut 2021

Ja bym chciała, żeby mi się siały na potęgę zawilce wielkokwiatowe, a moje nic ani nie przyrastają, ani się nie sieją
Mgduska 21:25, 10 lut 2021

Helen napisał(a)
Sieją się na potęgę, wręcz trudno je zwalczyć.

Podwójnie i podejrzenie podobne do mniszków
Ale to fajnie, wiosną wszystko co kwitnie cieszy człeka i zapylacze. A ranniki są chyba bardzo wczesne? Mniszki też zresztą lubię
Mgduska 21:27, 10 lut 2021

Kokesz napisał(a)
Ja bym chciała, żeby mi się siały na potęgę zawilce wielkokwiatowe, a moje nic ani nie przyrastają, ani się nie sieją

Mi znikły całkiem - dwa razy próbowałam, ale chyba za kwaśno miały.
antracyt 07:28, 11 lut 2021

Niestety często tak bywa, że to na czym nam zależy w ogrodzie w ogóle nie przyrasta albo zanika, a niektóre rośliny sieją się na potęgę jak chwasty. Ja mam jedną mini kępkę zawilca gajowego od mamy. Przyrosła minimalnie w ciągu 3 lat, a u rodzicielki to co roku łany się powiększają.
Mgduska 08:32, 11 lut 2021

A wszystko dlatego, że my uparciuchy jesteśmy - zamiast uprawiać to, co pasuje do miejsca, jakieś fiu bździu sadzimy, a już najbardziej to to, co u kogoś ładne
Anda 09:08, 11 lut 2021

Mgduska napisał(a)
A wszystko dlatego, że my uparciuchy jesteśmy - zamiast uprawiać to, co pasuje do miejsca, jakieś fiu bździu sadzimy, a już najbardziej to to, co u kogoś ładne

Ano tak, święta prawda
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mgduska 17:00, 11 lut 2021

Anda napisał(a)

Ano tak, święta prawda

Tylko - co z tego?
Anda 19:47, 11 lut 2021

Ano to, że ogrody do siebie podobne i na dodatek występują problemy ze zdrowotnością, jeśli roślina ma zupełnie inne potrzeby glebowe.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mgduska 10:02, 12 lut 2021

Miałam na myśli to, że i tak będziemy próbować, bo nadal jesteśmy uparciuchy
Kokesz 10:03, 12 lut 2021

Mgduska napisał(a)
Miałam na myśli to, że i tak będziemy próbować, bo nadal jesteśmy uparciuchy

Hahaha też tak pomyślałam