Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Mgduska 18:37, 06 lut 2021

Mysza napisał(a)

Ha...ha...żeby to było takie łatwe. Oj chciałabym. Zawsze mi szkoda i reanimuję te bidoki. Mąż miał swoją magnolię. Jedną, jedyną jego roślinę. Doglądał jej, oj doglądał. Chyba jak pisze Ewa, pilnują swojego
Kwitła mu pięknie. Teraz też chce magnolię i szukam dla niej miejsca.
Niech ma

Nie jest łatwo być mężczyzną będąc mężczyzną, a co dopiero będąc kobietą Ale wiemy, o co chodzi - decyzja, plan i realizacja. Zresztą w przykazaniach dla ogrodnika Danusia pisała to samo - jak masz plan, to się go trzymaj!
Ja wiem, że u siebie jest najtrudniej, łatwiej komuś wskazać co powinien zmienić, z czego zrezygnować. Czasem dobrze spojrzeć na swój ogród takim obcym okiem. Ale Zuza - Ty masz fajnie, bo tworzysz kawałek od nowa, wtedy najłatwiej wytyczyć plan i się go trzymać
Anda 18:49, 06 lut 2021

Mgduska napisał(a)

Ja byłam już dwa razy i uwielbiam, specjalnie brałam urlop i nocleg w Gnieźnie, bo ode mnie to kawał drogi. Nie wiem, chciałabym, zobaczymy Słabe jest to, że z reguły ta impreza pokrywa się z Jarmarkiem we Wdzydzach, którą to imprezę również uwielbiam, a mam bliżej. Serce i tu i tu ciągnie

Oj, jak mi się chce przyjechać i do Gniezna, i do Wrześni - moje miasta rodzinne
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 12:20, 07 lut 2021

Prawdziwie mroźny luty dzisiaj mamy, niestety tylko śniegu brak.
Trochę wiosny przyniosłam do domu.
tulucy 18:09, 07 lut 2021

We Wdzydzach na jarmarku byłam tylko raz, ale obiecałam sobie, że na bank wrócę... byłam zachwycona
antracyt 14:22, 08 lut 2021

Jarmarki...nie ważne gdzie, ważne że latem
Rzeczywistość zgoła odmienna Widok przez okno na taras i w drugą stronę.

Biało miejscami ponad kolana, a tam gdzie wieje najmocniej goła trawa. Wyskoczyłam na chwilę obsypać śniegiem hortensję dębolistną. Reszta musi sobie radzić sama. Podobno taka pogoda ma się jeszcze trochę utrzymać. Sporo mam na ten tydzień jazdy samochodem, a od rana ani jeden pług na drodze obok się nie pojawił...
Kasya 14:58, 08 lut 2021

Co to za siatka ?
Widzę ze u ciebie tez zawiało i zamiotło
hankaandrus_44 15:01, 08 lut 2021

Góry śniegu! Dawno nie widziałam takiej ilości. I żeby nie zapeszyć, niech u mnie lepiej nie sypie. Pozdrawiam.
antracyt 15:04, 08 lut 2021

Kasya napisał(a)
Co to za siatka ?
Widzę ze u ciebie tez zawiało i zamiotło

To moskitiera na tarasowym, której od jesieni nie zdążyłam zdemontować i już poczeka do wiosny
antracyt 15:10, 08 lut 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Góry śniegu! Dawno nie widziałam takiej ilości. I żeby nie zapeszyć, niech u mnie lepiej nie sypie. Pozdrawiam.

Ja też nie. Całościowo nie jest tego śniegu aż tak dużo, tylko straszne wiatrzysko od wczorajszego wieczora zawiewa go w zaspy. Są też miejsca prawie bez śniegu w ogrodzie. Haniu, zdecydowanie mniej śniegu Tobie życzę

Przed chwilą po raz pierwszy widziałam atak srokosza. Takie to małe, niewiele większe od wróbla, a wyjątkowo sprawnie goniło sikorki. Finału pościgu nie dopatrzyłam, bo zniknęli za domem, ale wydaje mi się, że sikorce nie udało się uciec. No cóż natura. Przy karmnikach zrobiło się na jakiś czas pusto, tylko dzierlatki poszukują resztek pod drzewami.
Alija 16:41, 08 lut 2021

antracyt napisał(a)
Prawdziwie mroźny luty dzisiaj mamy, niestety tylko śniegu brak.
Trochę wiosny przyniosłam do domu.

Piękne tulipany, poprawiają humor, kiedy taka pogoda, jak dziś. Przynajmniej u nas, mrozi, śnieży i wieje, tylko w domu siedzieć przy kominku. Pozdrawiam cieplutko!