Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 13:01, 17 lut 2021

maksimini napisał(a)

Mam tak samo, rodzina na mnie patrzy jak na wariata Ale w tym szaleństwie jest metoda

Rodzina niedługo się przyzwyczai pewnie nawet obornik, albo nową taczkę na prezent kupi
antracyt 13:05, 17 lut 2021

Rench napisał(a)
Piękne ciemierniki kupiłaś. Mój w ogrodzie już się szykował do kwitnienia,a teraz wszystko przygniecione śniegiem.

Ja swoje biegówki wygrzebałam ze strychu, chyba 15 lat tam leżały

Moje ogrodowe ciemierniki mocno ucierpiały od ostatniego mrozu, kwiaty zrobiły się brązowe. Nie wiem jak pąki, bo jeszcze siedzą pod resztkami śniegu.
Zastanawiam się co z nowymi zrobić, skoro po weekendzie temperatura ma wzrosnąć nawet do kilkunastu stopni, dać do ogrodu?

U mnie już chyba jednak sezon na biegówki minął. Na termometrze mam +5 i pada deszcz.
Mgduska 13:58, 17 lut 2021

U nas śnieży od rana.
Kurka z tymi ciemiernikami, akurat jak się zaopatrzyłam, przyszła zima, która je ... zweryfikowała
antracyt 18:49, 17 lut 2021

Zweryfikowała? Tzn żyją czy nie? Pamiętam, że do szklarni je dałaś.
Anda 18:52, 17 lut 2021

Moje ciemierniki ucierpiały na mrozie bez śniegu, tzn. kwiaty, te rozwinięte padły. Na dole są jeszcze pąki, więc myślę, że te się rozwiną.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 18:55, 17 lut 2021

No właśnie też na to liczę. Jutro sprawdzę co z pąkami, dzisiaj nie dałam rady.

inka74 19:01, 17 lut 2021

antracyt napisał(a)
Kasia, ja się takiego zmiejszania nie boję, tylko nie lubię takich prac. Poszukam jeszcze w kilku miejscach, może jednak gdzieś znajdę.
Wiosnę ciemiernikami zaklinam
Zuza, ale tych na 115 jest całe mnóstwo - tu jedna z wielu ofert. Cena marketowa... nawet po dodaniu kosztu przesyłki
Mgduska 20:34, 17 lut 2021

antracyt napisał(a)
Zweryfikowała? Tzn żyją czy nie? Pamiętam, że do szklarni je dałaś.

Moje jeszcze żyją, jak sądzę, ale zweryfikowała jako nieodpowiednie na nasz jednak - od czasu - do czasu - klimat. Co to za pomysł, żeby kwitnąć pod śniegiem? Rozumiem coś tam okryć jesienią, ale okryć, żeby nie było widać kwiatów? Przeż nie będę co roku latać z roślinami do szklarni, zwłaszcza jak już je posadzę.
?

Jak Twój układ ruchowy - lepiej?
Kasiek 21:04, 17 lut 2021

antracyt napisał(a)

Moje ogrodowe ciemierniki mocno ucierpiały od ostatniego mrozu, kwiaty zrobiły się brązowe. Nie wiem jak pąki, bo jeszcze siedzą pod resztkami śniegu.
Zastanawiam się co z nowymi zrobić, skoro po weekendzie temperatura ma wzrosnąć nawet do kilkunastu stopni, dać do ogrodu?

U mnie już chyba jednak sezon na biegówki minął. Na termometrze mam +5 i pada deszcz.

U mnie nadchodzacy weekend 14,17 i 19 stopni Dzisiaj tez bylo calkiem przyjemnie-13
antracyt 08:19, 18 lut 2021

Kasia, złośliwa jestes z tymi temperaturami 19stopni w lutym brzmi wręcz niezdrowo Muszę do Ciebie zajrzeć, czy jakieś wiosenne kwiatki wstawiłaś