Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 08:23, 18 lut 2021

Mgduska napisał(a)

Moje jeszcze żyją, jak sądzę, ale zweryfikowała jako nieodpowiednie na nasz jednak - od czasu - do czasu - klimat. Co to za pomysł, żeby kwitnąć pod śniegiem? Rozumiem coś tam okryć jesienią, ale okryć, żeby nie było widać kwiatów? Przeż nie będę co roku latać z roślinami do szklarni, zwłaszcza jak już je posadzę.
?

Jak Twój układ ruchowy - lepiej?

Tym śniegiem i mrozem tak bardzo bym się nie przejmowała ostatnio statystycznie trafia się raz na kilka lat.

Napisałam wczoraj u Ciebie, że już ze mną lepiej, ale było to zanim po ciemku wywinęłam fikołka na lodowym błocie... także ten... trochę mocniej znowu boli, ale siać paprykę będę
antracyt 08:29, 18 lut 2021

inka74 napisał(a)
Zuza, ale tych na 115 jest całe mnóstwo - tu jedna z wielu ofert. Cena marketowa... nawet po dodaniu kosztu przesyłki

Udało mi się znaleźć stacjonarnie na 114 przy okazji w sklepie obok trafiłam na cebulki krokosmi i na próbę wzięłam.
Mgduska 08:42, 18 lut 2021

antracyt napisał(a)

Tym śniegiem i mrozem tak bardzo bym się nie przejmowała ostatnio statystycznie trafia się raz na kilka lat.

Napisałam wczoraj u Ciebie, że już ze mną lepiej, ale było to zanim po ciemku wywinęłam fikołka na lodowym błocie... także ten... trochę mocniej znowu boli, ale siać paprykę będę

O kurza twarz, zima zbiera swoje kolejne żniwo - ja w Dzień Dziadka skręciłam nogę i boli do dziś, z tym, że ja w dzień biały omijałam lód
Sianie poprawia humor i ogólną kondycję, więc machnęłam od razu sałatę, rukolę, lawendę i różową jarzmiankę I teraz chodzę do okna i patrzę, czy już widać
Anda 08:48, 18 lut 2021

Dziewczyny, niesamowite jesteście
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 12:41, 18 lut 2021

Melduję, że ostatnia partia papryki wysiana
Przy okazji zrobiłam rundkę po ogrodzie i muszę donieść, ze białe ciemierniki są już po "kwitnieniu", natomiast pąki kolorowych wyglądają na nieuszkodzone. Ucieszyły mnie bardzo iryskowe kiełki i przebiśniegi, które podwoiły swoją masę od zeszłego roku po kwitnieniu będę w końcu dzieliła kępki.
Agatorek 12:50, 18 lut 2021

Ty już śniegu nie masz!
Daj adres, swój Ci wyślę

Fikołki tez nie są mi obce
Mysza 14:29, 18 lut 2021

Krokosmię miałam w Anglii i tam zimowała. W Polsce niestety padła po pierwszym sezonie, ale trafiłam wtedy na zimę podobną do obecnej. Zmroziło i koniec.
Trzymam kciuki za Twoją
Piękne masz oznaki wiosny...u mnie już błoto.
antracyt 14:53, 18 lut 2021

Gosia, kupiłam krokosmię Lucyfer, która podobno u nas dobrze zimuje. Zobaczymy... Błoto to już nie śnieg, czyli też oznaka wiosny

Aga, u mnie od 2 dni deszcz i +5 na termometrze. Za śnieg już podziękuję
Basieksp 15:00, 18 lut 2021

Super a u nas jeszcze dużo śniegu, na odwilż pewnie poczekam do przyszłego tygodnia, bo dziś delikatny mróz i słabo topnieje
Mgduska 15:25, 18 lut 2021

Krokosmię z powodzeniem uprawiała moja rodzinka w Beskidach Ona musi mieć przepuszczalne podłoże, żeby nie zamakała zimą. Można ją ew. przysypywać liśćmi na zimę