Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Agatorek 00:17, 19 mar 2021

maksimini napisał(a)
Zuza, jak z ćmą? Opanowałaś sytuację? Tak lubię bukszpany, ale przez ćmę trochę mam opory przed wprowadzeniem go do swojego przyszłego ogródka.

Też lubię i też mam opory. Ale jak nie spróbuję, to będę żałować. Lubię uczyć się na swoich błędach .

Zuza, fajne miejsce na spacery .
maksimini 16:26, 20 mar 2021

Agatorek napisał(a)

Też lubię i też mam opory. Ale jak nie spróbuję, to będę żałować. Lubię uczyć się na swoich błędach .

A ja wolałaby chyba na cudzych ale na własnych lepiej się błędy zapamiętuje i się ich już nie popełnia
Agatorek 17:23, 20 mar 2021

maksimini napisał(a)

A ja wolałaby chyba na cudzych ale na własnych lepiej się błędy zapamiętuje i się ich już nie popełnia

O to chodzi .
Własne bardziej bolą, dlatego lepiej uczą
antracyt 19:19, 20 mar 2021

Ja też wolę się uczyć na cudzych błędach
A w ogrodzie już za momencik krokusowa łączka rozpocznie kwitnienie
Helen 20:27, 20 mar 2021

Zuza, ale to fajnie wygląda. Mus wsadzić cebulki jesienią
antracyt 07:07, 21 mar 2021

Mam nadzieję, że w końcu wyjdzie słońce i te, co się ociągają z kwiatami dołączą do reszty. W zeszłym roku wszystkie kwitły raczej w tym samym czasie i było pięknie.
Jak będziesz u siebie wcisnąć w trawę, to potem tej trawy nie możesz za bardzo kosić, do czasu aż liście krokusów zanikną.
Helen 11:17, 21 mar 2021

antracyt napisał(a)
Mam nadzieję, że w końcu wyjdzie słońce i te, co się ociągają z kwiatami dołączą do reszty. W zeszłym roku wszystkie kwitły raczej w tym samym czasie i było pięknie.
Jak będziesz u siebie wcisnąć w trawę, to potem tej trawy nie możesz za bardzo kosić, do czasu aż liście krokusów zanikną.

To chyba nie ma opcji, niestety... Pewnie wertykulacji nie przeżyją.
antracyt 14:44, 21 mar 2021

Ja mam moją łączkę w miejscu, które może zostać dłużej nie koszone, bo go z tarasu nie widać i nie straszy.
Resztę krokusów mam głównie pod drzewkami owocowymi. Też jeszcze czekają w pąkach(albo nawet nie).

W przerwach miedzy opadami deszczu i śniegu zrobiłam szybki obchód i prócz krokusów tylko przebiśniegi wyglądają naprawdę wiosennie.

Wystawiłam suchulce ze szklarni na tarasik pod sauną, muszę im jeszcze tylko "doniczki" umyć

Ale to już chyba jutro, bo znowu zaczęło lać...
maksimini 18:31, 21 mar 2021

Cudne przebiśniegi Krokusy też ładne, ale to właśnie przebiśniegi mnie zachwyciły.
antracyt 18:41, 21 mar 2021

Trafiły do mnie przez przypadek z innymi roślinami i bardzo polubiły to miejsce Co wiosnę jest ich więcej Mam na nie fajny widok z tarasu.