Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Mgduska 12:18, 13 lip 2021

A czy Ty wiesz, że ślimaki dotarły do mojego oczka i w najlepsze wkrzaniają liście roślin wodnych?! I pęd kwiatowy, z którego się tak cieszyłam
antracyt 12:21, 13 lip 2021

Kurcze, u mnie też wokół oczka zbierają się ślimaki, ale skorupowe. Golasów na szczęście w ogrodzie mam bardzo mało. Strat nie zauważyłam. A co miało Ci kwitnąć?
Mgduska 13:01, 13 lip 2021

Żabieniec babka wodna. Zjadają też jego liście, a ten pęd kwiatowy był naprawdę piękny, solidny, fajnie się rozrosła ta roślina, a tu bęc, no nie można.
Będę musiała chyba całkiem ją przenieść, do innego akwenu.
Basieksp 13:36, 13 lip 2021

antracyt napisał(a)
Przysiadłam na chwilę, ale na hamaku teraz słońce i lepiej będzie wrócić za 3godziny.
Widok taki mam

Chciałam się jeszcze pochwalić spontaniczną kompozycją na krawędzi prawdziwej hamakowej(bez hamaków). Uwielbiam jej lekkość i wiejski charakter. Zaraz dojdą słoneczniki i koronkowa hortensja, a potem trawy i astry Wszystko pięknie faluje na wietrze

No jest czym się chwalić a jak słoneczniki zakwitną to dopiero zrobi się sielsko
antracyt 13:56, 13 lip 2021

Mgduska napisał(a)
Żabieniec babka wodna. Zjadają też jego liście, a ten pęd kwiatowy był naprawdę piękny, solidny, fajnie się rozrosła ta roślina, a tu bęc, no nie można.
Będę musiała chyba całkiem ją przenieść, do innego akwenu.

Ładna ta babka i kwiat fajny, szkoda jej.
Wiesz, że ja też zamierzam drugie takie oczko zrobić (za chwilę kosze będę zamawiać, bo stacjonarnie nie mogę dostać...). Rośliny mi już z pierwszego wyłażą... Na hamakową wstawię, tylko w półcieniu. Ciekawe, czy te gatunki co mam z mniejszą ilością słońca sobie poradzą.
antracyt 13:59, 13 lip 2021

Basieksp napisał(a)

No jest czym się chwalić a jak słoneczniki zakwitną to dopiero zrobi się sielsko

Dziękuję Kawałek dalej klimat rabaty traci swoją wiejskość, ale powieliłam liliowce i jakoś całość mi się nie gryzie.
Mgduska 15:09, 13 lip 2021

antracyt napisał(a)

Ładna ta babka i kwiat fajny, szkoda jej.
Wiesz, że ja też zamierzam drugie takie oczko zrobić (za chwilę kosze będę zamawiać, bo stacjonarnie nie mogę dostać...). Rośliny mi już z pierwszego wyłażą... Na hamakową wstawię, tylko w półcieniu. Ciekawe, czy te gatunki co mam z mniejszą ilością słońca sobie poradzą.

U mnie też jest gęsto jak w bigosie

Planujesz oczko też w kastrze, czy coś innego?
antracyt 15:31, 13 lip 2021

Myślałam o kastrze, ale tym razem prostokątnej. Muszę sprawdzić, czy odpowiednio głęboką znajdę. Chciałam zrobić coś bardziej formalnego, obłożyć ją drewnianą ramą, żeby do przesłony(płotu) pasowało. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Alija 20:42, 13 lip 2021

antracyt napisał(a)
Daliowe portrety, zakochana jestem w tegorocznych nabytkach

Pospacerowałam po Twoim ogrodzie, rośliny rozrośnięte, zdrowo, bujnie, warzywnik obfity, super.
Dalie - gwiazdy ogrodu, piękne. Dawniej mój Tato zawsze miał dalie, ale od paru lat zniknęły z ogrodu, szkoda. Ich jedynym minusem jest wykopywanie na zimę i przechowywanie.
Pozdrawiam.
Mgduska 08:28, 14 lip 2021

antracyt napisał(a)
Myślałam o kastrze, ale tym razem prostokątnej. Muszę sprawdzić, czy odpowiednio głęboką znajdę. Chciałam zrobić coś bardziej formalnego, obłożyć ją drewnianą ramą, żeby do przesłony(płotu) pasowało. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Coś takiego mój M. zrobił na tarasie, żebym miała skąd czerpać wodę do podlewania donic, jeszcze tylko brak wykończenia, ale kryje kastrę, która sama z siebie nie jest ładna.
Ja myślę o balii ocynkowanej, bo mam