Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Helen 07:25, 11 lip 2021

Piękne masz dalie. Ja się w ubiegłym roku do nich zraziłam, bo były najulubieńszym pokarmem ślimaków bez muszelki, wrrr.
antracyt 13:31, 11 lip 2021

Dorii napisał(a)
Część ususzyłam, część za późno posadziłam im nie zdążyły zakwitnąć. Żeby tego uniknąć chciałam popędzić i mi zgniły. I tak już drugi raz. Jedna się ostała ale rosnąć coś nie chce i do kwitnienia jej daleko. Kupiłam dwie miniaturowe do donic to najpierw mi zmarzły w majowe przymrozki a teraz przędziorek je oblazł. No nie lubią mnie, czas chyba sobie odpuścić.

To faktycznie nie jest Wam po drodze. Tą, która się ostała podkarm porządnie. Dalie kochają dużo dobra w ziemi i słońce Ja moje podlewam tym samym co pomidory, teraz to gnojówka ze skórek bananowych, skrzypu i pokrzywy, a jak się skończy, to przejdę na biohumus.
antracyt 13:58, 11 lip 2021

Agatorek napisał(a)
Te zdjęcia (pourlopowe) to uczta dla moich oczu. Cudowny busz wszędzie. A chwastów nie widać!

Z daleka nie widać rzeczywiście
Buszowisko dziękuje dzisiaj jego objętość lekko się zmniejsza i trawa z koniczyną skraca.
antracyt 13:59, 11 lip 2021

Helen napisał(a)
Piękne masz dalie. Ja się w ubiegłym roku do nich zraziłam, bo były najulubieńszym pokarmem ślimaków bez muszelki, wrrr.

No tak, podobno te ślimaki są daliowymi smakoszami. U mnie dla nich chyba trochę za sucho.
Roocika 14:41, 11 lip 2021

Zuziu, fajny pourlopowy busz
Nam się udało skosić koniczynkę, a nawet musieliśmy, bo dzieci się bały pszczółek, a tak ją lubię
Dorii 14:48, 11 lip 2021

A ja nie lubię jak kwitnie a szczególnie jak przekwita.
antracyt 14:57, 11 lip 2021

Moja kwitnąca koniczyna za chwilę (na jakiś czas) znowu stanie się zielona. Na pszczoły i trzmiele rzeczywiście trzeba uważać, miałam z nimi kilka bliskich spotkań i nie wspominam ich miło.
inka74 15:01, 11 lip 2021

Dalie piękne, busz pourlopowy też. Chwasty są wszędobylski, czy jesteś na urlopie czy nie to i tak ich sporo.
hankaandrus_44 21:47, 11 lip 2021

Moją koniczynkę pożegnałam właśnie dzisiaj. Co prawda tylko na tydzien, ale jednak od razu porządniej się zrobiło.
Catalinasdiary 11:14, 12 lip 2021

Nie dziwię się, że podobają się Tobie te dalie, piękne okazy masz. Miałam Cafe au lait ale niestety nie przeżyła zimowania w piwnicy, a teraz nigdzie na nią nie wpadłam żeby odkupić. Czekam na kwitnienie moich, wszystkie nowe więc będą niespodzianki. Trawnik w koniczynie mam i ja, wygląda uroczo jak latają te bzyki wkoło.