Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 08:24, 21 kwi 2022

April, Mgduska
Ja nie uszczykuję dalii, nie chce mi się i jakoś wyglądają. W gęstwinie innych kwiatów za bardzo nie widać ich pokroju Za to, skoro już się kolejny raz rzuciłam na próbę ukorzenienia szałwii(to będzie Wasza wina, jeżeli kolejne gałązki zmarnuję ), spróbuję w ten sam sposób pozyskać sadzonkę Cafe au Lait. W tym roku wypuściła rekordową ilość pędów i kilka jestem skłonna poświęcić.
antracyt 08:27, 21 kwi 2022

Agatorek napisał(a)
Zuza, ja mam prośbę odnośnie spotkania. Niestety nie dotrę, ale proszę o fotki. Mnóstwo fotek

Nie wiem, czy w ferworze oglądania kórnickich magnolii będę o tym pamiętać ale postaram się
antracyt 08:29, 21 kwi 2022

Dzisiaj telefoniczna pogodynka pokazuje mi już całkiem przyjemną pogodę na sobotę
Spotkanie proponuję na godz 13tą, przed kasami do arboretum.
Szkółka obok jest otwarta do 16tej, zainteresowani powinni spokojnie zdążyć.
Mgduska 11:46, 21 kwi 2022

antracyt napisał(a)
April, Mgduska
Ja nie uszczykuję dalii, nie chce mi się i jakoś wyglądają. W gęstwinie innych kwiatów za bardzo nie widać ich pokroju Za to, skoro już się kolejny raz rzuciłam na próbę ukorzenienia szałwii(to będzie Wasza wina, jeżeli kolejne gałązki zmarnuję ), spróbuję w ten sam sposób pozyskać sadzonkę Cafe au Lait. W tym roku wypuściła rekordową ilość pędów i kilka jestem skłonna poświęcić.

Jeśli masz spore karpy, które puszczają wiele pędów, można odpuścić uszczykiwanie, ale jeśli karpa puszcza jeden pęd, będzie miała mało kwiatów. Ja tak odpuściłam w zeszłym roku mojej jedynej pomarańczowej i bardzo żałowałam, bo miała tylko jeden, potężny pęd i w sumie kwiatków tylko kilka w całym sezonie.
Dalie kiedyś mi się ukorzeniły z takiego urwanego pędu, tylko je potem pogubiłam. A może mam jako nn? Cafe na pewno warto pomnożyć
Napia 21:46, 21 kwi 2022

Cześć Zuza, Antracycie
Renia - Kokesz poleciła Twój wątek i zbliżające się spotkanie Forumowiczek i Forumowiczów nie tylko z Poznania. Miałam wielką ochotę do Was dołączyć, ale termin niestety mi nie pasuje, więc tak jak Agnieszka poproszę o dużo fotek. Mam nadzieje, że jeszcze będzie okazja się spotkać
Pozdrawiam serdecznie
antracyt 06:35, 22 kwi 2022

Witaj Agnieszko
Wielka szkoda, że nie się jutro nie spotkamy na żywo. Zdjęć postaram się trochę zrobić
Odpozdrawiam
tulucy 08:39, 22 kwi 2022

Doceńcie proszę moje dobre chęci. Niestety też mnie nie będzie, bo jutro jest dzień otwarty w jeden już wybranych przez młodą szkół. Muszę z nią jechać... Gorący czas nam się znowu zaczął... Ale potem 4 lata mam nadzieję, że względnego spokoju....
antracyt 09:13, 22 kwi 2022

Chęci oczywiście doceniam i mam nadzieję, że kiedyś uda nam się spotkać
Podobne życiowe etapy czekają nas w przyszłym roku i za dwa lata. Trzymam kciuki za dobre wybory
April 10:05, 22 kwi 2022

Fajne takie spotkania. Chętnie bym się przejechała zwłaszcza że eM jedzie na targi do Poznania. Niestety aż na trzy dni i to wyklucza moją nieobecność w domu.
Bawcie się dobrze i róbcie masę fotek
antracyt 10:37, 22 kwi 2022

O nie, nie...coraz mniej mi się te wymówki podobają
Skoro mąż 3 dni na targach, to Ty mogłabyś 3 dni odwiedzać okoliczne ogrody i szkółki.
Na jednym z wątków, dziewczyny wytykają Johance, że w odwiedziny nie wpadnie... (cytować,kto w tym bierze udział, nie będę)
Mam nadzieję, do następnego razu