Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

tulucy 08:09, 20 kwi 2022

Chciałabym najuprzejmiej zapytać, czy spotkanie jest zamknięte dla innych regionów??? W ramach wkupnego mogłabym przywieźć sadzonki firletki chalcedońskiej, którą masz obiecaną i może inne różne? Co tam mam
antracyt 08:25, 20 kwi 2022

Ależ skąd miłe widziane będą wszystkie Forumowiczki i Forumowicze
antracyt 08:33, 20 kwi 2022

Magara napisał(a)
A moje epimedia chyba nie żyją bo nie mogę ich znaleźć
Zuza, z podpędzaniem dalii się pogubiłam, a notatki w laptopie, którego szlag trafił. Stoją w zimnym (no już nie tak zimnym) pokoju, światło mają. Podlewać? Zraszać? Czy już je zabiłam???

Epimedium daj szansę. Moje bezlistne, prócz pąków kwiatowych też nic jeszcze nie pokazały. Może te Twoje w tym roku po prostu nie mają jeszcze ochoty kwitnąć.
Dalie masz już w doniczkach(bo zapomniałam)? Jak się o nie boisz, to rozchyl lekko ziemię i sprawdz w jakim stanie są karpy. Jeżeli do tej pory były w zimnym, to może po prostu jeszcze się nie zorientowały, że już jest trochę cieplej. Z tego co pamiętam niektórym dziewczynom też jeszvze nie zaczęły kiełkować. Jak masz ziemię bardzo suchą, to oczywiście lekko podlej i jak chcesz pobudzić wzrost, to teraz przenieś w cieplejsze miejsce.
antracyt 11:05, 20 kwi 2022

Drogie Koleżanki i Koledzy
Drążę temat spotkania - dajcie proszę znać jaka godzina najbardziej Wam odpowiada
Ja się dostosuję. W piątek będzie już raczej na 100% wiadomo co z pogodą.
Magara 12:03, 20 kwi 2022

Dalie mam w doniczkach. Dziś zajrzałam, z jednej coś wychodzi
April 12:49, 20 kwi 2022

Widzę że i wy z daliami macie różne doświadczenia. Ja je jednak traktuję w większości jak jednoroczne. Nie umiem przezimować. Jak nie za suche, to znów gniją. Co roku kupuję nowe. Nawet ulubioną Cafe au Lait udało mi się ostatnio nabyć, i poszukiwaną od kilku lat Creme do Cassis
Wszystkie posadzone w donicach, 90 % już ruszyło a niektóre mają już po 40-50cm. Dumam czy nie skubnąć czubka. Co myślisz?

A te wrażliwe szałwie też próbowałam przetrzymać w domu. U mnie odwrotnie. Roślina mateczna padła mi na początku wiosny ale kilka patyków udało się ukorzenić. Tylko nie wiem czy różowa czy niebieska bo się przemieszały I to tak dziwnie ruszyły. Już chciałam te patyczki wyrzucać bo suche, a one odbiły od ziemi. Więc nigdy nie trzeba się za mocno śpieszyć.
Moje maczki wysiane w doniczkach też już się pokazały
Mgduska 14:33, 20 kwi 2022

A ja właśnie przechowuję nie mateczną, tylko nową. Mateczne kiedyś próbowałam dołować w szklarni, ale samo wyciąganie z ziemi je załatwiło, nie lubią. Najlepiej pod koniec lata uszczknąć parę pędów, one naprawdę ładnie zimują.
Dalie uszczykuj koniecznie, bo będziesz mieć dydo z jednym kwiatem na czubku. Maczków dosiej, na następna porcję, bo one nie kwitną jakoś oszałamiająco długo, ale jeśli masz sadzonki w różnym wieku, to trochę to trwa.
Agatorek 21:56, 20 kwi 2022

Zuza, ja mam prośbę odnośnie spotkania. Niestety nie dotrę, ale proszę o fotki. Mnóstwo fotek
Kokesz 00:00, 21 kwi 2022

Agatorek napisał(a)
Zuza, ja mam prośbę odnośnie spotkania. Niestety nie dotrę, ale proszę o fotki. Mnóstwo fotek

Ooo, szkoda...to widzę, że więcej osób z Łucją się wybiera, fajnie
antracyt 07:31, 21 kwi 2022

Magara napisał(a)
Dalie mam w doniczkach. Dziś zajrzałam, z jednej coś wychodzi

Reszta za chwilę do niej dołączy