Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Mgduska 20:32, 19 kwi 2022

Ja trzymam na chłodnym parapecie kuchennym, od wschodu, gdzie słońce jest tylko rano, nawet niezła lampa, ale nie miało to chyba znaczenia, ukorzeniły się naprawdę bez problemu.

Stratę Cafe przeżyłabym lżej, gdyby obudziła się Diana's Memory, która jest podobna w kolorze, ale ona chyba tez padła. Ale trudno, mam innych kilkanaście, przynajmniej 15 odmian, a w zasadzie jeszcze powinnam dostać trzy, tylko coś sklep się nie odzywa. Tak czy inaczej, ja i tak będę z trudem to wszystko upychać w ogrodzie. Do Cafe najwyżej wrócę za rok.

Różnie bywa z tymi karpami - dostałam od mojej Cioci dwie sztuki z serii Bishop, które wydawały mi się kompletnie wysuszone, a one przepięknie kiełkują! A inne, wydawałoby się, w lepszym stanie, właśnie pogniły. Zdjęcie zrobię, dziś o tym myślałam, ale słońce mi już zaszło.
Widziałam już na wielu zdjęciach na insta, że taka metoda jest powszechna w Szwecji. Dla mnie jest świetne to, że wszystko mieści mi się w paru skrzynkach, a ja muszę to wszystko zawieźć na działkę, więc będzie mi znacznie wygodniej.
Kokesz 20:35, 19 kwi 2022

antracyt napisał(a)
Dobra, namówiłyście mnie Dziewczyny jutro spróbuję po raz ostatni. A do czasu ukorzenienia, trzymacie je na słońcu, czy raczej bardziej w cieniu?

Moje stoją na wschodnim parapecie, mają słońce od 6 rano do 11.
wstawię zdjęcia u siebie.
Kokesz 20:52, 19 kwi 2022

antracyt napisał(a)
Wspomniałam już o tym u Helen, ale tutaj też rzucam temat
Drogie dziewczyny z Poznania, okolic i nie tylko Może jakieś wiosenne spotkanie w końcu uda się zorganizować? Do tego wymianę nadmiarów zrobić? Za chwilę w arboretum kórnickim rozszaleją się magnolie, to również idealny pretekst do spotkania Co Wy na to?

Jestem za
Helen 21:10, 19 kwi 2022

Ja też. Może najbliższy weekend?
nicol21 21:20, 19 kwi 2022

Pięknie i kolorowo już masz
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
antracyt 21:34, 19 kwi 2022

Helen napisał(a)
Ja też. Może najbliższy weekend?

Przyszły weekend jak najbardziej W sobotę ma być ładniejsza pogoda
Tak jak wspomniałam wcześniej proponuję arboretum.
Magara 23:32, 19 kwi 2022

A moje epimedia chyba nie żyją bo nie mogę ich znaleźć
Zuza, z podpędzaniem dalii się pogubiłam, a notatki w laptopie, którego szlag trafił. Stoją w zimnym (no już nie tak zimnym) pokoju, światło mają. Podlewać? Zraszać? Czy już je zabiłam???
Helen 06:41, 20 kwi 2022

antracyt napisał(a)

Przyszły weekend jak najbardziej W sobotę ma być ładniejsza pogoda
Tak jak wspomniałam wcześniej proponuję arboretum.

Zuza, teraz mi telefon pokazuje, że w najbliższy weekend deszczowo, nie wiem czy to się sprawdzi.
Arboretum jak najbardziej. Tam się wchodzi przez park czy jest inne wejście?
A szkółka jeszcze istnieje?
antracyt 08:01, 20 kwi 2022

nicol21 napisał(a)
Pięknie i kolorowo już masz

W niektórych miejscach kolor rzeczywiście już widać, ale jeszcze sporo pracy przede mną, żeby wczesna wiosną był na szerszych kadrach
antracyt 08:06, 20 kwi 2022

Helen napisał(a)

Zuza, teraz mi telefon pokazuje, że w najbliższy weekend deszczowo, nie wiem czy to się sprawdzi.
Arboretum jak najbardziej. Tam się wchodzi przez park czy jest inne wejście?
A szkółka jeszcze istnieje?

Rzeczywiście, wczoraj wieczorem telefon pokazywał przewagę chmur, a dzisiaj już deszcz ale skoro to takie zmienne, to może nie będzie źle. Likwidację szkółki przeniesiono na koniec tego roku, w sobotę jest otwarta.
Wejście do arboretum jest od strony zamku, dopiero jak kwitną rododendrony, to otwierają drugą część.