Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 20:06, 03 maj 2020

HannaR napisał(a)

Cudny jest ten powojnik.

Dziękuję W tej fazie lubię go najbardziej.
Zana 20:11, 03 maj 2020

antracyt napisał(a)
Dopadł mnie dzisiaj leń ogrodowy... chociaż plany były ambitne Sił i chęci wystarczyło jedynie na rozplanowanie pomidorów w szklarence i zwyczajowy obchód z kawą.

W ogrodzie natomiast drugi powojnik powoli otwiera kwiaty. To prawdopodobnie Guernsey Cream.

Leń ogrodowy czasami wskazany. Podczas obchodu z kawą można docenić to co udało się dotychczas zrobić. Aczkolwiek taki obchód może być też niebezpieczny, a nóż nieopacznie dostrzeże się konieczność jakichś zmian. I nowa robota gotowa.

Powojnik wygląda na Guernsey. Unikalny kolor. Właśnie mi przypomniałaś, że też go mam i nawet nie wiem co tam u niego słychać.
antracyt 20:17, 03 maj 2020

Zana napisał(a)

Leń ogrodowy czasami wskazany. Podczas obchodu z kawą można docenić to co udało się dotychczas zrobić. Aczkolwiek taki obchód może być też niebezpieczny, a nóż nieopacznie dostrzeże się konieczność jakichś zmian. I nowa robota gotowa.

Powojnik wygląda na Guernsey. Unikalny kolor. Właśnie mi przypomniałaś, że też go mam i nawet nie wiem co tam u niego słychać.

Zana, ja mam już tyle zmian i nowych rabat zaplanowanych na nowej części, że o kolejnych nie dam rady myśleć
Ten powojnik w pełni rozkwitu robi się biały. Teraz najbardziej mi się podoba
antracyt 15:28, 05 maj 2020

Pojechałem tylko po nawóz do magnolii... Moja silna wola po raz kolejny okazała się fikcją. Baaardzo kusiła mnie jeszcze piwonia Pink Hawaiian Coral. Idealnie pasowała na różankę. Przed zakupem powstrzymała mnie jedynie świadomość że do jesieni musiałaby siedzieć w doniczce. Dałaby radę?

galgAsia 15:32, 05 maj 2020

antracyt napisał(a)

Pokrzywa jak najbardziej Dopiero będę zrywać, przez suszę moje prywatne poletko za płotem wyjątkowo wolno przyrasta w tym roku.
Asia zerknij proszę na mój powojnik. To on czy nie on?
Sorki, ostatnio trochę mnie rzeczywistość przytłacza... nie nadążam...

Niniejszym potwierdza się uroczyście i czyni wiadomym wszem i wobec, że jest to GUERNSEY CREAM
antracyt 15:34, 05 maj 2020

To już nie będę go nazywać nn dziękuję
antracyt 18:01, 05 maj 2020

Zakupy w większości posadzone. Przy okazji połowa wysianych heliotropów znalazła już stałe miejscówki. Dla reszty szukam odpowiednich "doniczek"

Towarzystwo trafi na taras po najbliższej pełni
Gardener27 19:56, 05 maj 2020

Silna wola i konsekwencja to deficytowa cecha u ogrodników, wiem coś o tym

Szklarnia prezentuje się bardzo ładnie, pasuje do architektury. W tym sezonie możesz jeszcze w niej rozwinąć skrzydła, pomidory i ogórki będą wyborne.

Urocze miejsce tworzysz, sielski klimat bardzo mi się podoba.
antracyt 19:59, 05 maj 2020

Dziękuję
antracyt 18:41, 06 maj 2020

Padam na twarz. Szklarenka obsadzona Pomidory miały być w obręczach, ale ostateczne trafiły do doniczek bez dna. Z pozostalych (a zostało całkiem sporo) połowę jak co roku posadziłam do dużych wiader. Dla reszty wiader nie starczyło, więc trafią do gruntu na rabaty kwiatowe z częścią papryki. Tylko z sadzeniem do gruntu jeszcze kilka dni poczekam.

Wygląda na niezły ścisk, ale na razie zostawiłam tam wszystkie sadzonki + jakieś inne cuda nie posadzone do gruntu. Może w weekend uda mi się to ogarnąć