Przekaż informację od eM dla eM
Bloczki betonowe na małym fundamencie. Z racji tego, że u nas kompostownik ustawiony jest na ziemi ornej(miała być bardziej glina, ale niestety jest bardziej piasek) to mamy głębokość 1,5 szpadla. Normalnie spokojnie wystarczy gł. 1 szpadla.
Basia, to Fotergilla pośrednia.
Mąż rzeczywiście sporo sam potrafi zrobić i nawet to lubi, tylko zawsze czasu brakuje. Obecna sytuacja ma taki mały plus, że czasu nam przybyło i można niektóre marzenia szybciej zrealizować.
Dopiero teraz doczytałam i raczej się nie uspokoiłam
No bo ja ignorant jestem - niby wiem, że wszystko rośnie, ale jakoś sobie nie potrafię wyobrazić, że z tych patyków ośmio metrowe drzewka będą z koroną 3,5 - a jakieś 20 a może i nawet 30 jeszcze pożyć planuję
Męczy mnie to bardzo bo i efektów by się chciało szybkich, ale z tyłu głowy gdzieś siedzi, że może być kiedyś problem - i nie wiem sama czy zostawić tam, gdzie rosną i kontrolować póki siły czy przesadzić
W dylemacie nie poradzę. Ja bym posadziła od razu w takim miejscu, żeby nadmiernie nie ciąć w przyszłości. Mam już kilka (a nawet więcej ) niekoniecznie przemyślanych nasadzeń i wystarczy. Lepiej podpytaj mądre głowy, jak jabłonki tolerują ciecie mocniejsze niż tylko korekcyjne.
ps. wyczytałam, że ta odmiana szybko rośnie