Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

sylwik69 21:58, 02 maj 2020

Naprawdę szczerze: piękna,solidna,bez porównania lepsza od gotowych tuneli- super szklarenka ale jesteście zdolni!!! pozdrawiam
galgAsia 22:06, 02 maj 2020

antracyt napisał(a)

Normalnie czuję się niedoceniona Bardzo intensywnie brałam udział w jej powstaniu. Nie stawiałam jedynie konstrukcji.
O jakaż ja nieuważna i niewrażliwa No doceniam Cię Zuzanno bardzo Tylko wiesz, dla nas to chleb powszedni, to ogródkowanie, a Oni rzadko aż tak się udzielają
Jednym słowem świetny TEAM stanowicie
antracyt 10:19, 03 maj 2020

sylwik69 napisał(a)
Naprawdę szczerze: piękna,solidna,bez porównania lepsza od gotowych tuneli- super szklarenka ale jesteście zdolni!!! pozdrawiam

Dziękujemy Żadne z nas do tej pory nie miało szklarni i robiliśmy wszystko trochę na czuja. Pewnie pod koniec sezonu wyjdzie co można ewentualnie poprawić.
antracyt 10:25, 03 maj 2020

galgAsia napisał(a)
O jakaż ja nieuważna i niewrażliwa No doceniam Cię Zuzanno bardzo Tylko wiesz, dla nas to chleb powszedni, to ogródkowanie, a Oni rzadko aż tak się udzielają
Jednym słowem świetny TEAM stanowicie

Teraz mi lepiej Z tym udzielaniem się to trochę jest tak, że z nudów człowiek różne rzeczy zaczyna robić. Nudy się skończyły i ogród wraca pod moje władanie. Będę musiała jeszcze dopilnować, żeby pewne prace były zakończone. Ale muszę przyznać, że jak się razem za coś zabierzemy to dobrze nam idzie
deszczowymaj 15:58, 03 maj 2020

O Cholipa ,już gotowa ? Jaka cudna szklarnia ..piękna

Jaką ziemie dajesz do środka ? czy tylko rodzimą czy dokupujesz ?

ja myślę u siebie..dokupić,wymieszać i zrobić takie podwyższone te grządki
antracyt 16:20, 03 maj 2020

Dzięki
Do ziemi rodzimej dodałam dużo mocno przerobionego obornika i dużo kompostu(po taczce każdego dobra na jedną stronę szklarenki).
Pomidory spróbuję posadzić w cylindrach i tam dodam jeszcze dokupionej ziemi i uzbierane skórki od bananów. Paprykę Cayenne co roku miałam w doniczkach i na grządkach kwiatowych. Tym razem kilka wsadzę do szklarni. Pomiędzy cylindry dosieję też bazylię, aksamitki i jak starczy miejsca to nagietek. Jak nie to trafi przed szklarenkę z innymi jednorocznymi, żeby przyciągnąć zapylaczy
galgAsia 19:38, 03 maj 2020

Ja co sezon wrzucam do tunelu duuużo kompostu, nawet takiego nie do końca przerobionego, z dżdżownicami. Do dołków daję obornik i zaraz zacznę podlewać pokrzywą
antracyt 19:44, 03 maj 2020

Dopadł mnie dzisiaj leń ogrodowy... chociaż plany były ambitne Sił i chęci wystarczyło jedynie na rozplanowanie pomidorów w szklarence i zwyczajowy obchód z kawą.
Muszę przyznać, że zdecydowanie za dużo sadzonek zrobiłam. Spora część trafi jak co roku do wiader/doniczek i na rabaty kwiatowe, tylko nielicznym pomidorom dane będzie zamieszkać w szklarni.
Przejrzałam zieloności na parapetach i odkryłam, że dalie powinnam już do ogrodu wsadzić, bo niektóre zaczynają zbierać się do kwitnienia.

W ogrodzie natomiast drugi powojnik powoli otwiera kwiaty. To prawdopodobnie Guernsey Cream.

antracyt 19:48, 03 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Ja co sezon wrzucam do tunelu duuużo kompostu, nawet takiego nie do końca przerobionego, z dżdżownicami. Do dołków daję obornik i zaraz zacznę podlewać pokrzywą

Pokrzywa jak najbardziej Dopiero będę zrywać, przez suszę moje prywatne poletko za płotem wyjątkowo wolno przyrasta w tym roku.
Asia zerknij proszę na mój powojnik. To on czy nie on?
HannaR 20:01, 03 maj 2020

antracyt napisał(a)

Cudny jest ten powojnik.