Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 15:28, 20 lip 2022

antracyt 15:33, 20 lip 2022

Koniec
Rojodziejowa 15:45, 20 lip 2022

antracyt napisał(a)
Trochę gorących różanych

Na trzeciej fotce co to? Acropolis?
Agatorek 16:17, 20 lip 2022

antracyt napisał(a)

Nie chce mi się dzisiaj pracować nic a nic... za ciepło. W ramach "ochłody" wyskoczyłam na słoneczko i zrobiłam kilka gorących portretów

Daj spokój z tym wychodzeniem na zewnątrz …czuje się, jakbym wchodziła w rozgrzany piekarnik. A jutro ma być kumulacja.
W ogóle to patrzyłam na prognozy długoterminowe i jak dla mnie to masakra…za gorąco . Ale cóż, taki mamy klimat…

Piękne to jasnożółte coś
tulucy 17:56, 20 lip 2022

Ja w ramach ochłody jeździłam po mieście swoim i po Warszawie klimę mam, ale nie używam, bo mi potem głowa pęka od zatok. Na otwartych oknach jeździłam. całe szczęście, że w Warszawie parkowałam na podziemnym, to przynajmniej się samochód tak nie nagrzał.
nicol21 18:29, 20 lip 2022

antracyt napisał(a)

To Wizard of Oz w początkowej fazie kwitnienia.

antracyt napisał(a)
Wiejskiej cd.

na serio to WoZ? Mój jest różowiutki.

A to poniżej co to? Fajnie ten kolorek wygląda. Myślę, że spodobałby mi się też na żywo.

antracyt napisał(a)
Wiejskiej cd.

Póki co zbieram dalie jak szalona. W bukietach miszmasz ale co tam.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magara 23:13, 20 lip 2022

antracyt napisał(a)

Oczywiście, że dalie lubią cięcie
Jak chcesz mieć więcej kwiatów, to dodatkowo pomyśl o dokarmieniu. Ja każde resztki gnojówek dla pomidorów pod nie leję. Kwiaty wycinam takie, jakie chcę mieć w wazonie(czasami bardziej, czasami mniej rozwinięte). One się cięte z pąków już nie rozwiną.

Eh, no to sobie bukiet wzbogacę
I resztki bananowej gnojówki im dam w zamian
Pięknie u Ciebie kolorowo
antracyt 07:09, 21 lip 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Na trzeciej fotce co to? Acropolis?

Nie, to resztki kwitnienia Candy Rokoko. W tym roku z powodu słyszy i gorąca pierwszy raz tak szybko skończyła.
antracyt 07:14, 21 lip 2022

Agatorek napisał(a)

Daj spokój z tym wychodzeniem na zewnątrz …czuje się, jakbym wchodziła w rozgrzany piekarnik. A jutro ma być kumulacja.
W ogóle to patrzyłam na prognozy długoterminowe i jak dla mnie to masakra…za gorąco . Ale cóż, taki mamy klimat…

Piękne to jasnożółte coś

Aga, ja takie wypady na zewnątrz robię max 10min, a potem się w domu chłodzę. Jestem z tych, co powyżej 28stopni już padają z gorąca A sąsiadka nadal się opala. Dla niej temperatura jest w końcu odpowiednia.
Jasnoółte coś to zwykle lwie paszcze
antracyt 07:26, 21 lip 2022

nicol21 napisał(a)

na serio to WoZ? Mój jest różowiutki.

A to poniżej co to? Fajnie ten kolorek wygląda. Myślę, że spodobałby mi się też na żywo.

Póki co zbieram dalie jak szalona. W bukietach miszmasz ale co tam.

W czerwcu to on też był bardziej różowy.

A zobacz jak wyglądał wczoraj...

Myślę, że szalone amplitudy różnic temperatur mają w tym swój udział. Jeszcze kilka dni temu w nocy było 14stopni, wczoraj 36stopni w cieniu, a dzisiaj nad ranem 17cie...
Ta druga dalia to Jowey Winnie, wczoraj też już zupełnie inaczej wyglądała. W dodatku na każdym krzaczkach kolor był inny a oba pochodzą z jednej karpy, którą wiosną dzieliłam