Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 09:46, 20 lip 2022

tulucy napisał(a)
Zuza, jeszcze nie wysłałam nasion, ale może poczekam i głowaczka Ci zbiorę, już część kwiatów przekwita, zobaczę, jak wyglądają nasiona...

Oczywiście, że poczekam
Ostatecznie, ja też jeszcze na pocztę nie dotarłam, a teraz to najprędzej w piątek się z domu ruszę.
Mgduska 09:48, 20 lip 2022

Nasiona głowaczka z uczciwego źródła to i ja bym chciała Siałam jakieś z internetów, ale nic nie wzeszło.
antracyt 09:51, 20 lip 2022

Magara napisał(a)
Moja wims red jeszcze "czysta" i "niewinna" I ten jej etap lubię

Zuza, głupie pytanie mam, ale masz za swoje Dalie lubią jak się je tnie "do wazonu"? Będzie więcej kwiatów??? Wycinać te już najpełniejsze?

Oczywiście, że dalie lubią cięcie
Jak chcesz mieć więcej kwiatów, to dodatkowo pomyśl o dokarmieniu. Ja każde resztki gnojówek dla pomidorów pod nie leję. Kwiaty wycinam takie, jakie chcę mieć w wazonie(czasami bardziej, czasami mniej rozwinięte). One się cięte z pąków już nie rozwiną.
lilarose 12:03, 20 lip 2022

antracyt napisał(a)

To jeszcze dodam, ze Twoja dalia ma pierwszy pączek, który rokuje kwiatowo Przez to pomylenie, to jeszcze bardziej czekam na niego z niecierpliwością

no napięcie rośnie Mi z tych dużych krzaków jeden jeszcze nie zakwitł- no i wciąż nie wiadomo, co dałam mamie mojej koleżanki
tulucy 13:12, 20 lip 2022

Głowaczek uczciwie mi rośnie, ma dobrze ponad 2 metry Góra już zrzuciła płatki, nasionka dojrzewają mam nadzieję.

Orlaję też pozbieram, nie ma problemu. Ona ma podobno to do siebie, że nie lubi się wysiewać w poprzednim miejscu. Tak Anda tłumaczyła. U mnie sie wysiewa od trzech lat na jednej rabacie, ale faktycznie zmienia miejscówkę o kilkanaście cm. W kostce wysiewa się równo co roku.
Mgduska 14:11, 20 lip 2022

U mnie tak krocząco wysiewa się ośmiał - ale w tym sezonie tak porządnie pozbierałam nasiona, że wcale się nie wysiał, musiałam ja go wysiewać, jak już sobie o nim przypomniałam. Orlaya też, rzeczywiście - idzie przed siebie Muszę ją zawrócić, bo przed nią już tylko ścieżka.
antracyt 14:49, 20 lip 2022

Ośmiał rzeczywiście lubi się odrobinę przemieścić, chociaż w tym roku mu w tym pomogłam. Wczesną wiosną podejrzewałam, że nie wysiał się samoistnie, wiec podsypałam porcję nasion, a on po prostu ruszył później i teraz mam busz

Nie chce mi się dzisiaj pracować nic a nic... za ciepło. W ramach "ochłody" wyskoczyłam na słoneczko i zrobiłam kilka gorących portretów

antracyt 14:53, 20 lip 2022

Liliowców nie mam zbyt wiele, muszę to kiedyś zmienić.
Mgduska 15:21, 20 lip 2022

Słodkie te portrety Liliowiec z mikołajkiem to bardzo udany duet
antracyt 15:21, 20 lip 2022

Trochę gorących różanych