Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wersja mini mini

Wersja mini mini

stychaz 18:43, 23 mar 2014

Orliki chyba są niezawodne. Pamiętam jak moja babcia je karczowała a one z uporem maniaka rosły dalej

Wczoraj zauważyłam ciemne czerwone listki wychodzące z ziemi przy szałwii i długo się głowiłam co tam u diabła rok temu wsadziłam. Przypomniałam sobie dopiero dzisiaj - bodziszek plamisty Espresso.
kolagn 21:25, 23 mar 2014

Zajrzałam do twojego ogródeczka
Jestem ciekawa jak wyglądają cisy po kilku sezonach. Jak znajdziesz chwilkę poproszę o jakieś foto jak się rozrosły
Madzenka 21:30, 23 mar 2014

Justynko czy będziesz może w kwiatonie? Gdybyś widziała czerwone buki daj znać. W ZC są male po 79 zł....
malkul 18:38, 24 mar 2014

Wiosna u Ciebie na całego.wiesz - ja zawsze marzę żebyś dała mnóstwo zdjęć z większej perspektywy
stychaz 18:23, 25 mar 2014

kolagn napisał(a)
Zajrzałam do twojego ogródeczka
Jestem ciekawa jak wyglądają cisy po kilku sezonach. Jak znajdziesz chwilkę poproszę o jakieś foto jak się rozrosły

Miło mi
Fotki obiecuję w sobotę.
A co do cisów - to najlepiej rosną u mnie baccaty. Zadziwiały mnie swoimi przyrostami - ok 15 cm w sezonie i zupełnym brakiem owoców.
Znaczna jednak większość u mnie cisów, to odmiana Hicksii (przynajmniej były tak oznaczone ) i te rosną już znacznie wolniej, chociaż muszę dać im trochę czasu (sadziłam je zeszłej wiosny), może w tym sezonie ruszą "z kopyta".
stychaz 18:25, 25 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Justynko czy będziesz może w kwiatonie? Gdybyś widziała czerwone buki daj znać. W ZC są male po 79 zł....

Marzenko, w kwiatonie byłam, czerwonych buków brak. Pamiętam jednak, ze jak się nad nimi zastanawiałam w tamtym roku, to były dostępne na Bruknera. Nie wiem jakiej wielkości potrzebujesz, ale tamte były ok 1,20 cm i w znaaacznie przyzwoitszej cenie.
stychaz 18:28, 25 mar 2014

malkul napisał(a)
Wiosna u Ciebie na całego.wiesz - ja zawsze marzę żebyś dała mnóstwo zdjęć z większej perspektywy

Wiem, wiem

Codziennie chodzę patrzeć na moje krokuski i tulipki (mój cebulkowy debiut). Dopiero mają kiełki - bo wstyd się przyznać ale sadziłam na koniec lutego tego roku

Obiecuję zdjęcia w sobotę.

stychaz 18:30, 25 mar 2014

Czy ktoś miał doświadczenie z areatorem w płynie?

Kupiłam takie coś, podłącza się to pod węża ogrodowego i leje na trawnik. Moja trawa jest masakrycznie zbita, a na 20 m trawnika areator mi się nie kalkuluje, więc się skusiłam. Próba generalna w sobotę.
stychaz 18:32, 25 mar 2014

A wracając do kwiatonu, to są pieeekne buksikowe kulki (ok 40-50 cm, cena nieznana) i stożki tez baaardzo ładne (168 zł).
malkul 14:12, 26 mar 2014

o matulu fotki bendom!!!czekomy!