Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wersja mini mini

Wersja mini mini

stychaz 13:58, 17 mar 2013

Dzięki Ela stronka jest fajna, bo można sobie nasadzenia podpatrzeć. Ja mam zawsze ten problem z projektami, ze jak już mi się coś spodoba, to za diabła nie mogę rozpoznać co tam jest posadzone

gierczusia napisał(a)

Szczęściaro .. U nas szkółki jeszcze pozamykane na cztery spusty

U nas na szczęście powoli się rozkręca sezon. I całe szczęście, bo już rączkami przebieram, coby tu coś przesadzić, dosadzić

Madzenka 17:32, 17 mar 2013

Justynko co kupilaś?
Latarenka dla przyjaciółki ze strokrotkami w środku się podobala
stychaz 18:01, 17 mar 2013

No tylko dwa hiacynty do dekoracji stołu i ozdobną konewkę (ocynk z napisem Garden )
Ciągle myślę o tych kulach bukszpanowych ...

Dla tych co lubią geometrię : http://www.philipnixondesign.com/
Loosiuu 18:22, 17 mar 2013

Oo fajna stronka
gusiarz 18:59, 17 mar 2013

Justynko - a mnie kusi na te drzewa - krzewy wielopniwe by zamiast grabów po całej długości muru dać... Chodzę koło tego tematu i chodzę i już ścieżkę na pół metra głęboką wydreptałam . Doszłam co to są te drzewo-krzewy - były np. na ChFS - to parrotia persica czyli parocja perska. Kora łuszczy się jak u platana. Piękne są...

Dzięki znów za namiary na PND. Wyczaiłam tam fajne miejsce na ognisko - w realizacji hotelu - drugi na liście.

Justynko - u nas zimno jak ch... W nocy było -14 stC... Chyba nici z kwitnienia magnolii . Pozdrawiam cieplutko
Madzenka 19:09, 17 mar 2013

Justyna!!! Ugrzęzłam.... Wieczór z PND...
gusiarz 19:33, 17 mar 2013

Jak ja lubię te skróty ... ja też tam urzęduję Marzenko - nawet eM się wciągnął...
stychaz 20:03, 17 mar 2013

gusiarz napisał(a)
Justynko - a mnie kusi na te drzewa - krzewy wielopniwe by zamiast grabów po całej długości muru dać... Chodzę koło tego tematu i chodzę i już ścieżkę na pół metra głęboką wydreptałam . Doszłam co to są te drzewo-krzewy - były np. na ChFS - to parrotia persica czyli parocja perska. Kora łuszczy się jak u platana. Piękne są...

Uśmiechnęłam się bo ja w tamtym roku zawracałam głowę Danusi swoimi wielopiennymi rozterkami. Ten ogród tez mnie zachwycił ale jedyna parocja perska jaką mogłam zdobyć mierzyła 70 cm i to było dla mnie zdecydowanie za mało. Jednak jak zobaczyłam prunus serrula Tibetica, to padłam i długo nie mogłam się pozbierać. Jednak Danusia sprowadziła mnie na ziemię, pisząc że w Polsce jej nie widziała. Radziła żebym poszukała w duuużych szkółkach, które sprowadzają drzewka z Niemiec, Holandii. Za to wielopienne drzewko byłam gotowa zapłacić wszelkie pieniądze
Jak już się pozbierałam to zastanawiałam się nad takim oszukaństwem - 3 buki lub graby do jednego dołka i prowadzenie ich jako "niby" wielopienne. Jednak ja z tych mało cierpliwych, więc są culiferki

U nas wieje, zimno ale ciepło musi być do przyszłego weekendu, no bo kiedy ja okna umyję
stychaz 20:04, 17 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Justyna!!! Ugrzęzłam.... Wieczór z PND...

gusiarz napisał(a)
Jak ja lubię te skróty ... ja też tam urzęduję Marzenko - nawet eM się wciągnął...

Miłego oglądania życzę
Loosiuu 20:06, 17 mar 2013

Ale ta parocja śliczna! Taki oczarowy buk trochę Cudo!