Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 11:43, 07 sie 2023

Magara napisał(a)
Filemon wygląda na szczęśliwego, zresztą trudno się dziwić bo szóstkę w totka wygrał

Basia, mam pytanie. Czy podpieracie dodatkowo gałązki z zawiązanymi pomidorami? Jeżeli tak to jak to robicie? Na zdjęciach nie widzę.
U mnie, szczególnie na tych niższych partiach, owoców masa, ciężkie są te gałązki i się łamią. Przy temperaturach, które mam obecnie i braku słońca, z dojrzewaniem jest mały problemik, a ciężar robi swoje

Żartujemy, że to jest najbardziej rozpieszczony kot w okolicy A pomidory, narazie nie musimy podpierać, ale jak był taki problem to eM ma takie podpórki wędkarskie albo dodatkowo podwiązywał gałązki do góry
Basieksp 11:53, 07 sie 2023

anabuko1 napisał(a)

Ale pięknie. Czy to jest rdest na 1 zdjęciu ? I jak odmiana ?
Jeżówki masz śliczne

Tak to jest rdest, ale nazwy nie znam w tym roku ładnie rośnie, bo czasami zdażało mu się mieć przypalone liście, albo musiałam go trochę więcej podlewać, w tym i liście ma ładne i ładnie kwitnie
Basieksp 11:58, 07 sie 2023

Agatorek napisał(a)
Basiu, ślicznie masz, ogród dosłownie pięknieje w oczach . Zakątki, ścieżki i busz na rabatach. Coś co bardzo lubię

A Filemon wyraźnie odmieniony ❤️

Sami jesteśmy zdziwieni jak się zmienił a raptem niecałe dwa miesiące jak u nas jest zrobiłam takie porównanie
Basieksp 11:59, 07 sie 2023

hankaandrus_44 napisał(a)
Kocisko piękne, to nic, że biega na sznurku, to przecież dla jego dobra. Dobrze, że go zostawiliście.

My też się mocno cieszymy, że u nas został Biega po domu jak szalony, poluje na zabawki, a Aza go podglada i omija nieśmiało On raczej będzie na sznurku, wyprowadzany, tyle przeszedł, że naprawdę było by nam trudno gdyby np. uciekł i się zgubił.
mrokasia 12:06, 07 sie 2023

Basieksp napisał(a)

Ale tu ładnie .

A kotek śliczny .
Basieksp 12:49, 07 sie 2023

mrokasia napisał(a)

Ale tu ładnie .

A kotek śliczny .

Dziękuję kocurek szybko wkradł się w naszą rodzinkę
Basieksp 12:54, 07 sie 2023

A w ogrodzie wyrosło mi takie coś? Liście trochę mniejsze niż brunera, przynajmniej narazie Wygląda nawet ładnie. Wyczytałam, że może to być lepiężnik różowy, ale to coś ma małe liście i napewno sam się wysiał?
Joku 15:56, 07 sie 2023

To może być podbiał, zwłaszcza jeżeli ma kłącza. U mnie on rośnie, kwitnie wczesną wiosną żółtymi kwiatami podobnymi nieco do mlecza.
Ostatnie opady naszym ogrodom służą, wróciła żywa zieleń.
Takich szerokich kadrów nie pamiętam. Bardzo ładnie się ogród prezentuje.
Gosialuk 16:13, 07 sie 2023

Potwierdzam podbiał. Ciężko go usunąć, bo odrasta z małego kawałka korzonka. Podobny jest w tym do podagrycznika, tylko te kłącza ma takie ciut grubsze i bielsze.
Basieksp 17:41, 07 sie 2023

Joku napisał(a)
To może być podbiał, zwłaszcza jeżeli ma kłącza. U mnie on rośnie, kwitnie wczesną wiosną żółtymi kwiatami podobnymi nieco do mlecza.
Ostatnie opady naszym ogrodom służą, wróciła żywa zieleń.
Takich szerokich kadrów nie pamiętam. Bardzo ładnie się ogród prezentuje.

Dziękuję no właśnie podbiał też mi się wyświetlił. Lepięznik, jak dla mnie trochę za małe liście, chociaż go może bym zostawiła, a tego podbiału nie znam, muszę poczytać