Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród Basi i Romka

Anda 15:31, 17 wrz 2023

Fajne masz te zwierzaki Filemon na smyczy lubi chodzić?

Przypomniało mi się patrząc na twoje fotki, że w przyszłym roku muszę tez wysiać tą różową szałwię
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basieksp 16:25, 17 wrz 2023

Anda napisał(a)
Fajne masz te zwierzaki Filemon na smyczy lubi chodzić?

Przypomniało mi się patrząc na twoje fotki, że w przyszłym roku muszę tez wysiać tą różową szałwię

Filemon po dworze to tak średnio lubi chodzić, jeszcze trochę boi się przejeżdżających samochodów, za to Aza na dworze jest do niego bardziej śmiała, bo w domu to go omija W ogrodzie przyniosła swoją piłkę do zabawy A tą szałwię raz wysiewałam i teraz sama mi się wysiewa
Judith 16:33, 17 wrz 2023

Kocina fajowa .
Ale Aza to dopiero piękny zwierzak!
Tworzą niezły duet
Basieksp 19:05, 17 wrz 2023

Judith napisał(a)
Kocina fajowa .
Ale Aza to dopiero piękny zwierzak!
Tworzą niezły duet

Aza to taki duży pieszczoch, ale tylko dla domowników z Filemonem jeszcze trochę muszą się zgrać, ale jest coraz lepiej
Gruszka_na_w... 20:53, 19 wrz 2023

Aza bardzo czule traktuje Filemona. Ani jej sierść, ani ogon nie wskazują, że jest zdenerwowana czy pobudzona. On też nie wygląda na zestresowanego. Będzie z nich jeszcze niezły duet rodzinny.
Moja poprzednia suka (sporej wielkości mieszaniec) pomagała kotce w opiece nad 4 kociętami. Myła je, masowała brzuszki, tuliła je do siebie w legowisku. Niezbadane są drogi międzygatunkowej przyjaźni.
Śliczna ta szałwia!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basieksp 08:17, 20 wrz 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Aza bardzo czule traktuje Filemona. Ani jej sierść, ani ogon nie wskazują, że jest zdenerwowana czy pobudzona. On też nie wygląda na zestresowanego. Będzie z nich jeszcze niezły duet rodzinny.
Moja poprzednia suka (sporej wielkości mieszaniec) pomagała kotce w opiece nad 4 kociętami. Myła je, masowała brzuszki, tuliła je do siebie w legowisku. Niezbadane są drogi międzygatunkowej przyjaźni.
Śliczna ta szałwia!

Ta szałwia taka niepozorna, bo w sezonie nie rzuca się w oczy, a teraz na koniec lata całkiem ładnie wygląda
A nasze zwierzaki coraz lepiej się dogadują
Basieksp 08:25, 20 wrz 2023

Wczarajsze kompanko nawet grzeczna była, tylko bardzo długo schnie, jeszcze dziś rano była trochę mokra

Mam nadzieję, że w miejscu gdzie były jeżyki, bo już się wyprowadziły, pcheł już nie ma Aza tam była i na efekty długo nie trzeba było czekać, pchły po nie skakały, mimo, że wcześniej dostała krople na kleszcze i pchły kąpiel pomogła, pcheł nie widać, jak wyschnie porządnie, będzie czasanie i nowe kropelki, no i będzie mogła odpocząć od zabiegów upiększających
anabuko1 08:58, 20 wrz 2023

Basieksp napisał(a)
Kolejny upalny dzień

Ha jeszcze się cieszę, że mamy takie ciepłe wrześniowe dni.
Piękne kwitnienia.
Na 2 zdjęciu to rozchodnik ?
Kotek fajny.
Ale najpiękniejszy ten twój piesio.
Cudną jest
Basieksp 09:45, 20 wrz 2023

anabuko1 napisał(a)

Ha jeszcze się cieszę, że mamy takie ciepłe wrześniowe dni.
Piękne kwitnienia.
Na 2 zdjęciu to rozchodnik ?
Kotek fajny.
Ale najpiękniejszy ten twój piesio.
Cudną jest

Tak to jest rozchodnik podglądając u innych dziewczyn, doszłam do wniosku, że za mało ich mam, będę je dosadzać, trochę moich podzielę, trochę może dokupię
A Aza to taki groźny, wielki straszak jest na wszystkich mocno szczeka ale wystarczy duży samochód np. śmieciarka, więcej hałasu i ucieka akurat nam rury od wody wymieniają, tyle różnych, dużych, groźnych samochodów na drodze
Muszelka 09:51, 20 wrz 2023

Basieksp napisał(a)
Wczarajsze kompanko nawet grzeczna była, tylko bardzo długo schnie, jeszcze dziś rano była trochę mokra

Mam nadzieję, że w miejscu gdzie były jeżyki, bo już się wyprowadziły, pcheł już nie ma Aza tam była i na efekty długo nie trzeba było czekać, pchły po nie skakały, mimo, że wcześniej dostała krople na kleszcze i pchły kąpiel pomogła, pcheł nie widać, jak wyschnie porządnie, będzie czasanie i nowe kropelki, no i będzie mogła odpocząć od zabiegów upiększających

Basiu, z własnego doświadczenia (i nie tylko) mogę polecić dla psów i kotów obrożę Foresto (przeciw kleszczom i pchłom). Działa rewelacyjnie przez ok. 6 miesięcy. Jest droga, ale naprawdę warto. Nasze zwierzaki ciągle biegają po łąkach i lasach i nic na sobie nie przynoszą.