Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 13:32, 10 wrz 2023

Anda napisał(a)
Też uważam, że kwiecia masz jeszcze sporo
Róża przepiękna. Kolor taki jak lubię

Róża jedna z moich nielicznychteraz powtarza kwitnienie, teraz nawet ładniej kwitnie na jesieni będę chciała ją trochę przesunąć w bok, bo pęcherznica ją trochę zagłusza. Co do róż to jakieś czas temu kupiłam takie niedobitki róż w doniczkach, te takie drobne, malutkie, ledwo żywe były za grosze, 4 z pięciu rosną, dwie w gruncie, dwie w doniczkach, te drugie nawet mają pąki, tylko nie wiem czy na zimę je zostawić, czy do domu zabrać, zobaczę?
Anda 14:51, 10 wrz 2023

Zostawiłabym na dworze w osłoniętym miejscu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basieksp 15:10, 10 wrz 2023

Anda napisał(a)
Zostawiłabym na dworze w osłoniętym miejscu

To tak zrobię
Agatorek 15:43, 10 wrz 2023

Te fotki to jeszcze letnie , ślicznie

Różowa róża i czerwona dalia przepiękne ❤️
Judith 16:23, 10 wrz 2023

Basiu, fotki zachwycające . Mnóstwo kwiecia, piękne kolory, soczyście i smakowicie .
Basieksp 21:06, 10 wrz 2023

Agatorek napisał(a)
Te fotki to jeszcze letnie , ślicznie

Różowa róża i czerwona dalia przepiękne ❤️

Ta czerwona dalia to wybór mojego eM, ma jeszcze drugą taką jasną, obie tależowe, ogromne kwiaty są bardzo ładne, ale dużo miejsca i ciężkie kwiaty, ale mój eM chce jeszcze dokupić tych tależowych, tylko ja na tak duże to zbytnio miejsca nie mam, no i te mniejsze jednak mają więcej kwiatów
Basieksp 21:16, 10 wrz 2023

Judith napisał(a)
Basiu, fotki zachwycające . Mnóstwo kwiecia, piękne kolory, soczyście i smakowicie .

Dziękuję a soczyście faktycznie się zrobiło i to dosłownie, bo pojawiły się u mnie te gołe ślimaki, nawet sporo. Narazie codziennie po kilka sztuk znajduję, najwiecej 10 nazbierałam, trochę mnie to martwi, wcześniej ich nie było trochę sama je zaprosiłam, bo dobrze im pod tymi moimi, różnymi pieńkami
Alija 21:23, 10 wrz 2023

Basieksp napisał(a)
Większość kwiatów już przekwita Ale jest jeszcze trochę kolorów na ostatnie dni lata

Basiu, śliczne te jasne dalie, w ogóle to masz jeszcze mnóstwo kwiatów, róża też piękna. Wypatrzyłam również świecznice (pluskwice), zaczynają kwitnąć, u mnie na tym samym etapie, bardzo je lubię, ale mogłyby wcześnie zakwitać.
Basieksp 21:34, 10 wrz 2023

Alija napisał(a)

Basiu, śliczne te jasne dalie, w ogóle to masz jeszcze mnóstwo kwiatów, róża też piękna. Wypatrzyłam również świecznice (pluskwice), zaczynają kwitnąć, u mnie na tym samym etapie, bardzo je lubię, ale mogłyby wcześnie zakwitać.

Te dalie mam pierwszy sezon i sa takie jak chciałam A świecznicę tez lubię, za kwiaty ale też za liście w sumie później kwitnie ale za to ten czas kwitnących roślin się wydłuża
Magara 23:11, 10 wrz 2023

Basia, masz pełnię lata nieomal
W naszym regionie jeszcze dwa dni mocnego ciepła podobno, później ma być znośniej, ale nadal ładnie Na to liczę