Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

An_na 19:40, 15 sty 2024

Muszelka napisał(a)

Toczka w toczkę za Andą

I ja się podłączę, toczka w toczkę

Kiedyś mi się nie podobały takie ręcznie robione serwetki, zazdrostki, a teraz coraz bardziej mnie urzekają. Myślicie, że to ma związek z peselem?
Margo2 22:47, 16 sty 2024

An_na napisał(a)

I ja się podłączę, toczka w toczkę

Kiedyś mi się nie podobały takie ręcznie robione serwetki, zazdrostki, a teraz coraz bardziej mnie urzekają. Myślicie, że to ma związek z peselem?

Może tak być.

Tez zaczęłam robić robótki ręczne.
Chociaż we wczesnej młodości robiłam na drutach i haftowałam, potem mi przeszło, a teraz to powraca i na dokładkę mnie wzięło na naukę szycia na maszynie
Basieksp 00:34, 17 sty 2024

Margo2 napisał(a)

Może tak być.

Chociaż we wczesnej młodości robiłam na drutach i haftowałam, potem mi przeszło, a teraz to powraca i na dokładkę mnie wzięło na naukę szycia na maszynie

Mam maszynę do szycia, nawet coś tam potrafię uszyć, ale na szycie trochę leniwa jestem, jakieś małe rzeczy to tak, ale dla siebie już rzadziej. Chociaż moja córka teraz kupiła sobie swoją maszynę i moja wiedza trochę się przydaje ona samok, ja czegoś tam się uczyłam no i ten mój "samouk" kupił mi materiał na spodnie, bo chciałam, teraz będę musiała się zmobilizować i uszyć
Basieksp 11:44, 17 sty 2024

Margo2 napisał(a)

Może tak być.

A to chyba coś w tym jest ja u siebie mam tak, że przychodzi to też takimi falami, jest czas, że robię dużo na szydełku, potem długo, długo nic
GorAna 18:41, 17 sty 2024

Basieksp napisał(a)
Gotowa no prawie, jeszcze tylko wypiorę, wykrochmalę i jest

Basiu, super wyszło
Niby tylko niteczki i szydełko i wychodzi taki obrazek
Prawda, że cieszy?
Masz już na nią pomysł?
Basieksp 21:14, 17 sty 2024

GorAna napisał(a)

Basiu, super wyszło
Niby tylko niteczki i szydełko i wychodzi taki obrazek
Prawda, że cieszy?
Masz już na nią pomysł?

Teraz muszę tylko ją wykrochmalić, ładnie wyprasować będzie jako serwta na ławę
Magara 23:47, 17 sty 2024

Basia, zaglądam i podziwiam
Anda 08:39, 19 sty 2024

Basiu , czytałam gdzieś, że pisałaś, że chciałabyś pić herbatkę z monardy Polecam Monardę citriodora. Ładnie wygląda, pachnie cytrynowo i bardzo armonatyczną herbatkę można z niej zrobić. Dla koloru można jeszcze dodać Malva sylvestris
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kordina 09:50, 19 sty 2024

Anda, kupię nasionka do mojego ogródka ziołowo-kuchennego, nie znałam jej, dzięki !
Basieksp 09:58, 19 sty 2024

Anda napisał(a)
Basiu , czytałam gdzieś, że pisałaś, że chciałabyś pić herbatkę z monardy Polecam Monardę citriodora. Ładnie wygląda, pachnie cytrynowo i bardzo armonatyczną herbatkę można z niej zrobić. Dla koloru można jeszcze dodać Malva sylvestris

Ja mam czerwone i różowe, dokładnej nazwy nie znam, bo mam je od sąsiadki ale ja już sam zapach ich liści po zerwaniu lubię, także muszę koniecznie na herbatę się skusić