Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 09:58, 19 sty 2024

Magara napisał(a)
Basia, zaglądam i podziwiam

Dziękuję i pozdrawiam
Basieksp 10:04, 19 sty 2024

Kordina napisał(a)
Anda, kupię nasionka do mojego ogródka ziołowo-kuchennego, nie znałam jej, dzięki !

Ja dostałam pod choinkę książkę o ziołach i o zdrowych różnych kiszonkach zobaczę co mi z tego wyjdzie, ale plan na nowy sezon mam taki, by trochę sobie różnych ziół, herbat ususzyć zawsze suszyłam tylko kwiat lipy teraz chcę napewno lipę, pokrzywę, pysznogłówkę, czytałam, że kwiaty bzu czarnego też można suszyć, ale tu muszę jeszcze doczytać A kiszonki to u mnie głównie ogórki, a ostatnio sami kisimy kapustę, żałuję, że nie kisiliśmy jej wcześniej, smak zupełnie inny niż ta kupna
Kordina 10:16, 19 sty 2024

kwiaty czarnego bzu suszę od lat wspaniała herbatka na zimowy czas zwłaszcza z miodem i cytryną. Przyjemnie jest patrzeć jak drobne kwiatki nabierają mocy w szklanym dzbanie. Tymianek, macierzankę polecam, jest super na herbaty, piję tylko swoje
Anda 10:27, 19 sty 2024

Kordina napisał(a)
Anda, kupię nasionka do mojego ogródka ziołowo-kuchennego, nie znałam jej, dzięki !

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:27, 19 sty 2024

Basiu i Bożenko, z was to zielarki pełną gębą
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basieksp 10:35, 19 sty 2024

Kordina napisał(a)
kwiaty czarnego bzu suszę od lat wspaniała herbatka na zimowy czas zwłaszcza z miodem i cytryną. Przyjemnie jest patrzeć jak drobne kwiatki nabierają mocy w szklanym dzbanie. Tymianek, macierzankę polecam, jest super na herbaty, piję tylko swoje

Tymianek, macierzankę mam w ogrodzie ale pamiętam tą dziko rosnacą macierzankę, chyba miała bardziej aromatyczny zapach, rosła w moich rodzinnych stronach, teraz w mojej okolicy jej nie widziałam, albo nie zwracałam na nią uwagi muszę pokręcić się po okolicznych ugorach
Basieksp 10:36, 19 sty 2024

Anda napisał(a)
Basiu i Bożenko, z was to zielarki pełną gębą

Bożenka to tak, a ja chcę dopiero raczkować
sylwia_slomc... 14:28, 19 sty 2024

Fajne dzierganki porobiłaś Ja kiedyś dawno temu wyszywałam jak dzieci były małe, haftem krzyżykowym, nawet mam do dziś, a teraz jakoś i czasu brak i weny...
Agatorek 16:10, 19 sty 2024

Basiu, piękna ta Twoja serweta . Tylko nie pisz, że to łatwe itp, bo nie jest .

Trzymam kciuki za zielarstwo w przyszłym sezonie
Alija 22:03, 21 sty 2024

Basieksp napisał(a)

plan na nowy sezon mam taki, by trochę sobie różnych ziół, herbat ususzyć zawsze suszyłam tylko kwiat lipy teraz chcę napewno lipę, pokrzywę, pysznogłówkę, czytałam, że kwiaty bzu czarnego też można suszyć, ale tu muszę jeszcze doczytać A kiszonki to u mnie głównie ogórki, a ostatnio sami kisimy kapustę, żałuję, że nie kisiliśmy jej wcześniej, smak zupełnie inny niż ta kupna

Basiu, Twój plan bardzo mi się podoba. Ja do tej pory suszyłam dziurawiec i miętę, ale najwyższy czas zacząć suszyć inne ziółka. U mnie zawsze Tato kisił kapustę, była pyszna, teraz go już nie ma, a nam kapusta się nie udała.