Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Rumianka 13:19, 25 sty 2024

Kiedyś przed laty też kapustę kisiliśmy sami, ale raz nam się popsuła w dużej kamionce i zaprzestaliśmy...
Pszczelarnia 21:59, 25 sty 2024

Basieksp napisał(a)

Ja dostałam pod choinkę książkę o ziołach i o zdrowych różnych kiszonkach zobaczę co mi z tego wyjdzie, ale plan na nowy sezon mam taki, by trochę sobie różnych ziół, herbat ususzyć zawsze suszyłam tylko kwiat lipy teraz chcę napewno lipę, pokrzywę, pysznogłówkę, czytałam, że kwiaty bzu czarnego też można suszyć, ale tu muszę jeszcze doczytać A kiszonki to u mnie głównie ogórki, a ostatnio sami kisimy kapustę, żałuję, że nie kisiliśmy jej wcześniej, smak zupełnie inny niż ta kupna

I pędy malin można suszyć na najlepszą herbatę zimową z korą cynamonu i goździkami.

Basieksp 18:11, 29 sty 2024

Rumianka napisał(a)
Kiedyś przed laty też kapustę kisiliśmy sami, ale raz nam się popsuła w dużej kamionce i zaprzestaliśmy...

Myślę, że nam prędzej czy później też coś się popsuje, nie zawsze wszystko się udaje. Ale narazie jest ok
Basieksp 18:13, 29 sty 2024

Pszczelarnia napisał(a)

I pędy malin można suszyć na najlepszą herbatę zimową z korą cynamonu i goździkami.

Ostatnio w Rok w ogrodzie było, że pączki czarnej porzeczki można już teraz zrywać i dodawać do herbaty, dla aromatu
Basieksp 18:19, 29 sty 2024

A tymczasem, ja się trochę obijałam ogrodowo, z kichającym nosem, a eM podziałał W tunelu wysiał salaty, szpinak i rzodkiewki

Agatorek 20:22, 29 sty 2024

Ty to masz złotego tego eMa
anpi 21:55, 29 sty 2024

Na jutro też planuję tunelowe wysiewy i będą właśnie z kichającym nosem, chyba, że mi do jutra przejdzie właśnie wcinam miodowo czosnkowe kanapeczki i popijam malinowym sokiem
Basieksp 23:11, 29 sty 2024

anpi napisał(a)
Na jutro też planuję tunelowe wysiewy i będą właśnie z kichającym nosem, chyba, że mi do jutra przejdzie właśnie wcinam miodowo czosnkowe kanapeczki i popijam malinowym sokiem

Ja piłam ziołową herbatę z dużą ilością miodu, imbiru i soku z czarnego bzu. Dość szybko mi przeszło, kichałam dość mocno i bolala mnie głowa dwa dni, dziś już jest ok
MartaCho 07:54, 30 sty 2024

Basiu, na pewno dobrą taktykę obrałaś- wirusa trzeba z siebie wypłukać, więc jak najwięcej płynów wszelakich i będzie dobrze. Nas tuż przed świętami covid przeczołgał i też właśnie leczyliśmy się głównie pijąc hektolitry wody z imbirem, miodem, cytryną i goździkami. Zdrówka!

A wysiewy w tunelu- zazdroszczę! Już za chwileczkę, już za momencik będą zdrowe, świeże pyszności- tak mi tego brakuje! Tak już mam ochotę na przykład na dobrego pomidora (wiem, wiem, pomidory to jeszcze trochę poczekać trzeba)! Teraz przerzuciliśmy się na buraki i ogórki kiszone do kanapek, byle do wiosny!
Basieksp 09:47, 30 sty 2024

MartaCho napisał(a)
Basiu, na pewno dobrą taktykę obrałaś- wirusa trzeba z siebie wypłukać, więc jak najwięcej płynów wszelakich i będzie dobrze. Nas tuż przed świętami covid przeczołgał i też właśnie leczyliśmy się głównie pijąc hektolitry wody z imbirem, miodem, cytryną i goździkami. Zdrówka!

A wysiewy w tunelu- zazdroszczę! Już za chwileczkę, już za momencik będą zdrowe, świeże pyszności- tak mi tego brakuje! Tak już mam ochotę na przykład na dobrego pomidora (wiem, wiem, pomidory to jeszcze trochę poczekać trzeba)! Teraz przerzuciliśmy się na buraki i ogórki kiszone do kanapek, byle do wiosny!

My cowidq teraz raczej nie mieliśmy, jakieś przeziębienie się kręciło, na szczęście dość szybko udało się to zwalczyć my też dużo ogórków zajadamy a do nich w tym roku dorzuciliśmy kiszoną kapustę, sami kisimy