Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 23:15, 01 wrz 2024

Magara napisał(a)
Basia, u nas też miało dziś być chłodniej, a wyszedł upał Cały najbliższy tydzień ma być w granicach 30 stopni A jest jakby wrzesień, gdyby kto pytał...
Pełen podziw, że się za ozdoby wrzosowe zabrałaś I w ogóle, za działanie ogrodowe
Planowałam od jutra jakieś prace porządkowe, ale jak się prognozy sprawdzą to odpuszczam wszystko

Cały dzień leniuchowałam, bo za gorąco było. Wcale mnie to nie cieszy, że ma być taki upał, wszystko szybko wyschnie i przekwitnie. W dzień upał, wieczory już dość chłodne.
anpi 23:19, 01 wrz 2024

Łuczek jak od cyrkla! Będzie elegancko! Też bym już coś chętnie podziałała, ale się kuruję i czekam na normalniejszą pogodę u nas.
Magara 23:20, 01 wrz 2024

Basia, mnie też nie cieszy, ale wpływ na pogodę mamy żaden
U nas dziś w nocy było 8 stopni
Zastanawiam się co zrobić z pomidorami z foliaka. Zarazy nie mają, szok dla mnie wielki. Czekać aż dojrzeją? Zebrać i w kartony???
Ciekawa jestem jak u Was z pomidorami.
Agatorek 23:49, 01 wrz 2024

Piękne masz rabaty Basiu , ogród bardzo się zmienił w ostatnich latach.

U mnie pieńki i konary też się powoli rozpadają .
Basieksp 23:50, 01 wrz 2024

Magara napisał(a)
Basia, mnie też nie cieszy, ale wpływ na pogodę mamy żaden
U nas dziś w nocy było 8 stopni
Zastanawiam się co zrobić z pomidorami z foliaka. Zarazy nie mają, szok dla mnie wielki. Czekać aż dojrzeją? Zebrać i w kartony???
Ciekawa jestem jak u Was z pomidorami.

U nas jest dużo czerwonych, dziś trochę zrobiłam w słoiki. Narazie nic nie rób z nimi, mają być upały to powinny dojrzeć. U nas eM na noc zamyka drzwi, tylko okienka zostawia otwarte, ale to tylko teraz jak tak chłodniej się zrobiło. A tak cały czas, na noc były otwarte. Obserwuj je, jak coś zacznie się z nimi dziać to wtedy możesz zerwać, narazie jeszcze zostaw. Ja bym tak zrobiła.
Basieksp 23:52, 01 wrz 2024

Agatorek napisał(a)
Piękne masz rabaty Basiu , ogród bardzo się zmienił w ostatnich latach.

U mnie pieńki i konary też się powoli rozpadają .

Oj zmienił się, sama czasami jestem zdziwiona jak bardzo ale to wdużej mierze zasługa Ogrodowiska, no i trochę ogrodowo mądrzejsza jestem
Magara 23:56, 01 wrz 2024

Basieksp napisał(a)

U nas jest dużo czerwonych, dziś trochę zrobiłam w słoiki. Narazie nic nie rób z nimi, mają być upały to powinny dojrzeć. U nas eM na noc zamyka drzwi, tylko okienka zostawia otwarte, ale to tylko teraz jak tak chłodniej się zrobiło. A tak cały czas, na noc były otwarte. Obserwuj je, jak coś zacznie się z nimi dziać to wtedy możesz zerwać, narazie jeszcze zostaw. Ja bym tak zrobiła.

Też dziś zamknęłam
Basieksp 23:57, 01 wrz 2024

anpi napisał(a)
Łuczek jak od cyrkla! Będzie elegancko! Też bym już coś chętnie podziałała, ale się kuruję i czekam na normalniejszą pogodę u nas.

Kiedyś takie obwódki średnio mi pasowały, ale stwierdziłam, że nie wygląda to źle i nie psuje mi ogrodu napewno jest łatwiej przy koszeniu, mniej pracy, nie muszę poprawiać, po koszeniu mam już tak kilka miejsc porobionych, poukładałam trochę kamieni i efekt nadal mam podobny do tego co było bo nie lubię u siebie mieć tak pod linijkę, lubię taki mój ogrodowy bałagan, a powoli go porządkuję
Kordina 11:40, 02 wrz 2024

No, no, no Basiu Ty twórczyni ogrodowa też podoba mi się wystawka stołowa jak i Ani i w ogóle Twój ogród, taki naturalistyczny, chyba też najbardziej rezonuję z takim style
Basieksp 12:21, 02 wrz 2024

Kordina napisał(a)
No, no, no Basiu Ty twórczyni ogrodowa też podoba mi się wystawka stołowa jak i Ani i w ogóle Twój ogród, taki naturalistyczny, chyba też najbardziej rezonuję z takim style

No ja już wcześniej to u Ciebie zauważyłam Szczególnie Twóje oczko wodne z takim właśnie naturalnym mi się kojarzy i bardzo mi się ono podoba Mi tak jakoś łatwiej w takim kierunku iść z ogrodem. Mam za to problem z rabatą przed domem, jest tam słońce, wiatry. Tam naturalistyczna rabata średnio pasuje i nic mi tam nie wychodzi Taka moja zmyłka, bo od drogi widoczna i nie zapowiada takiego ogrody w głębi, jaki mam Ja mam jeszcze tak, że to co mi się podoba, co jest ładniejsze mam widoczne z tarasu, z okien, widoczne dla mnie, nie dla przechodniów