Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

ajka 00:19, 12 lip 2026

Pierwszy raz widzę takie ogromne juki, są przepiękne, w życiu bym się ich nie pozbyła. Ja jestem zła, bo prosiłam eMa by wyciął przekwitłe rozety i w tym roku są malutkie i tylko jedna kwitnie na trzy, a były już takie ładne i tak pięknie kwitły. Chyba coś poszło nie tak ...
Basieksp 00:26, 12 lip 2026

ajka napisał(a)
Pierwszy raz widzę takie ogromne juki, są przepiękne, w życiu bym się ich nie pozbyła. Ja jestem zła, bo prosiłam eMa by wyciął przekwitłe rozety i w tym roku są malutkie i tylko jedna kwitnie na trzy, a były już takie ładne i tak pięknie kwitły. Chyba coś poszło nie tak ...

Ja nie wycinam, tylko wykręcam, wyłamuję cała rozetę z przekwitłym kwiatem. Trudno je się to robi, bo duże ale jakoś się udaje. Po takim zabiegu nie wyglądają one dobrze, trochę zmasakrowane ale odrastają zawsze nowe
Basieksp 00:30, 12 lip 2026

Kordina napisał(a)
Basiu Twoje juki są świetne, nie pozbywaj się ich, moje w tym roku po przesadzeniu nie zakwitły wcale.

Podobno trudno pozbyć się juk, one lubią odrastać z najmniejszego korzonka. Pewnie tak łatwo bym się ich nie pozbyła
ajka 01:01, 12 lip 2026

Chyba problem w tym, że zrobiłam to za późno, ale to był pierwszy raz, na pewno odrosną.