Czytam i czytam o tych tawułach i w różnych źródłach pisze że japońskie też bedą w półcieniu tylko mogą słabiej się wybarwiać i kwitnąc. Stawiam zatem dalej na nie bo mi się bardzo podobają. Baaa , myśle teraz żeby je dać też w trójkątach przed domem- pod wiśnią "Umbrą',zamiast rozplenicy, co myslicie? i wybieram jednak odmianę 'Goldflame' -za pomarańczowe młode przyrosty. W rabatach 1 i 2 też będą 'Golflame' więc wszystko będzie spójne.
Cały czas szukam zielonej niewymagajacej trawy na odwódki pasujace do tawuły 'Goldflame'(dałabym ją też w trójkątach jako obwódka). ' Evergold' mi się podoba ale kolor też żółty wiec nie bedzie się wyróżniał przy tawule.
W rabacie nr 1 i 2 dam trawę którą proponuje Makadamia czyli sesleria jesienna poprzeplatana berberysem 'Admiration'
Chyba że sesleria pasowałaby też do tawuły japońskiej 'Goldflame' na obwódkę? - ale raczej nie bo ona ma taki limonkowy kolor. Co sądzicie?
AniaP, tawuła "Goldflame' myślę że będzie pasować do miskanta 'Memory' które zaproponowałaś, co sadzisz

Wiem, zmieniam zdanie jak w kalejdoskopie