Alez masz fajnego sąsiada. Bardzo lubie bociany i gdybym miała takiego sąsiada, to chętnie obsewwowałabym jego życie U mnie mieszkają kosy, tez są bardzo przyjazne. Nie boją się, gdy jestem w pobliżu.
Pieknie kwitną u Cie ie hortensje, na kwiaty muszę jeszcze poczekać. Cierpiliwość trzeba pocwiczyć, bo wynika z Twoich słów, że na kwiaty debolistnej będę musiała długo poczekać.
Bardzo mi się spodobała u Ciebie kompozycja hotensji z liliami.
Ewuś
Mój "sąsiad" bocian to gwiazda sezonu Godzinami mogłabym go obserwować jak paraduje z tyłu po mojej dzialce. Ty masz kody ja bociany, mazurki, drozdy i i nr ptaszki..
A hortensje... no właśnie, cierpliwość to podstawa ogrodnika U mnie też niektóre odmiany ślimaczą się z kwitnieniem, ale jak już ruszą to wynagradzają to z nawiązką.
Bardzo się cieszę, że spodobała Ci się kompozycja hortensji z liliami. Lato to czas eksperymentów z kolorami!
Pozdrawiam serdecznie
Ulinko, dziękuję
Te białe lilie to moje letnie damy stoją dumne i pachną całym ogrodem A żurawka? Ona to mały magik Faktycznie ożywia wszystko wokół, nawet najzieleńsze miejsce.
Cieszę się że masz taką samą, to świetne towarzystwo dla siebie nawzajem
Pozdrawiam serdecznie
Wyjechałam.. i jestem
Kilka dni pleneru i tyle światła, koloru i spokoju wyczarowane na płótnach!
Czas się tu zatrzymał.
Każdy obraz ma inny nastrój, ale wszystkie łączy jedno: miłość do natury i światła.
Ewo, dziękuję za te ciepłe słowa
Masz rację malowanie to dla mnie i twórczość, i odpoczynek,realizacja siebie w taki kolorowy sposób i w jednym. Jak wchodzę z pędzlem w te Dębowe zakątki to czas się zatrzymuje. Najpierw jest ogród, a potem ogród czasami przenosi się na płótno
Cieszę się, że obrazy się podobają. To motywuje, żeby dalej brudzić ręce farbą i szukać nowych kolorów lata.
Nowy plener mam 10 sierpnia. Z tym dałam radę z lewą ręką w gipsie ( który jeszcze mam ale za tydzień mają mi go zdjąć )
Pozdrawiam Cię serdecznie
Kwitne magnolie Ann powtórnie
Jutro zrobię zdjęcie całej magnili ale na wiosne wygląda bardziej efektownie. Teraz kwiaty gubią się w masie liści ..