Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dębowe zakątki

Dębowe zakątki

Ulina 14:26, 20 lip 2026

anabuko1 napisał(a)

Hanko, bardzo dziękuję za miłe słowa
Ten burgundowy powojnik to Clematis Niobe. Prawdziwy aksamit! Płatki ma grube, sztywne i taki głęboki, winny kolor że aż oczy się cieszą. Na tle limonkowej zieleni wygląda obłędnie.
Wiem o czym piszesz z tymi cienkimi płatkami — są też piękne odmiany, ale ta Niobe jest taka... dostojna i solidna. Kwiat trzyma się długo i w ogóle nie blaknie na słońcu.
Zazdrościć nie ma czego Powojniki to wdzięczne pnącza. Jak masz miejsce na słońcu to śmiało dokup. Będziesz miała dwie różne burgundowe królowe!

Cieszę się że się podoba.
Miłego dnia i dużo radości w ogrodzie

Lilii zazdroszczę
Też mam tą żurawki, cudowne ma kolorki, ożywia to co wokół niej rośnie.
Ewa777 22:48, 20 lip 2026

Alez masz fajnego sąsiada. Bardzo lubie bociany i gdybym miała takiego sąsiada, to chętnie obsewwowałabym jego życie U mnie mieszkają kosy, tez są bardzo przyjazne. Nie boją się, gdy jestem w pobliżu.
Pieknie kwitną u Cie ie hortensje, na kwiaty muszę jeszcze poczekać. Cierpiliwość trzeba pocwiczyć, bo wynika z Twoich słów, że na kwiaty debolistnej będę musiała długo poczekać.
Bardzo mi się spodobała u Ciebie kompozycja hotensji z liliami.