Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dębowe zakątki

Dębowe zakątki

Ulina 14:26, 20 lip 2026

anabuko1 napisał(a)

Hanko, bardzo dziękuję za miłe słowa
Ten burgundowy powojnik to Clematis Niobe. Prawdziwy aksamit! Płatki ma grube, sztywne i taki głęboki, winny kolor że aż oczy się cieszą. Na tle limonkowej zieleni wygląda obłędnie.
Wiem o czym piszesz z tymi cienkimi płatkami — są też piękne odmiany, ale ta Niobe jest taka... dostojna i solidna. Kwiat trzyma się długo i w ogóle nie blaknie na słońcu.
Zazdrościć nie ma czego Powojniki to wdzięczne pnącza. Jak masz miejsce na słońcu to śmiało dokup. Będziesz miała dwie różne burgundowe królowe!

Cieszę się że się podoba.
Miłego dnia i dużo radości w ogrodzie

Lilii zazdroszczę
Też mam tą żurawki, cudowne ma kolorki, ożywia to co wokół niej rośnie.
Ewa777 22:48, 20 lip 2026

Alez masz fajnego sąsiada. Bardzo lubie bociany i gdybym miała takiego sąsiada, to chętnie obsewwowałabym jego życie U mnie mieszkają kosy, tez są bardzo przyjazne. Nie boją się, gdy jestem w pobliżu.
Pieknie kwitną u Cie ie hortensje, na kwiaty muszę jeszcze poczekać. Cierpiliwość trzeba pocwiczyć, bo wynika z Twoich słów, że na kwiaty debolistnej będę musiała długo poczekać.
Bardzo mi się spodobała u Ciebie kompozycja hotensji z liliami.
anabuko1 10:36, 29 lip 2026

Ewa777 napisał(a)
Alez masz fajnego sąsiada. Bardzo lubie bociany i gdybym miała takiego sąsiada, to chętnie obsewwowałabym jego życie U mnie mieszkają kosy, tez są bardzo przyjazne. Nie boją się, gdy jestem w pobliżu.
Pieknie kwitną u Cie ie hortensje, na kwiaty muszę jeszcze poczekać. Cierpiliwość trzeba pocwiczyć, bo wynika z Twoich słów, że na kwiaty debolistnej będę musiała długo poczekać.
Bardzo mi się spodobała u Ciebie kompozycja hotensji z liliami.

Ewuś
Mój "sąsiad" bocian to gwiazda sezonu Godzinami mogłabym go obserwować jak paraduje z tyłu po mojej dzialce. Ty masz kody ja bociany, mazurki, drozdy i i nr ptaszki..
A hortensje... no właśnie, cierpliwość to podstawa ogrodnika U mnie też niektóre odmiany ślimaczą się z kwitnieniem, ale jak już ruszą to wynagradzają to z nawiązką.
Bardzo się cieszę, że spodobała Ci się kompozycja hortensji z liliami. Lato to czas eksperymentów z kolorami!
Pozdrawiam serdecznie

anabuko1 10:43, 29 lip 2026

Ulina napisał(a)

Lilii zazdroszczę
Też mam tą żurawki, cudowne ma kolorki, ożywia to co wokół niej rośnie.

Ulinko, dziękuję
Te białe lilie to moje letnie damy stoją dumne i pachną całym ogrodem A żurawka? Ona to mały magik Faktycznie ożywia wszystko wokół, nawet najzieleńsze miejsce.
Cieszę się że masz taką samą, to świetne towarzystwo dla siebie nawzajem
Pozdrawiam serdecznie
anabuko1 10:46, 29 lip 2026

Lato...
anabuko1 10:50, 29 lip 2026

anabuko1 11:34, 29 lip 2026

Wyjechałam.. i jestem
Kilka dni pleneru i tyle światła, koloru i spokoju wyczarowane na płótnach!
Czas się tu zatrzymał.
Każdy obraz ma inny nastrój, ale wszystkie łączy jedno: miłość do natury i światła.

Ewa777 15:49, 29 lip 2026

Piękne te obrazy. Fajnie, że się rozwijasz i spędzasz czas w tak twórczy, ale przyjemny sposób.
Kordina 00:15, 30 lip 2026

anabuko1 napisał(a)
...

Jaki tajemniczy zakątek na tym ujęciu, jak wejście do jakiegoś zaczarowanego miejsca
anabuko1 20:31, 30 lip 2026

Ewa777 napisał(a)
Piękne te obrazy. Fajnie, że się rozwijasz i spędzasz czas w tak twórczy, ale przyjemny sposób.

Ewo, dziękuję za te ciepłe słowa
Masz rację malowanie to dla mnie i twórczość, i odpoczynek,realizacja siebie w taki kolorowy sposób i w jednym. Jak wchodzę z pędzlem w te Dębowe zakątki to czas się zatrzymuje. Najpierw jest ogród, a potem ogród czasami przenosi się na płótno

Cieszę się, że obrazy się podobają. To motywuje, żeby dalej brudzić ręce farbą i szukać nowych kolorów lata.
Nowy plener mam 10 sierpnia. Z tym dałam radę z lewą ręką w gipsie ( który jeszcze mam ale za tydzień mają mi go zdjąć )

Pozdrawiam Cię serdecznie

Kwitne magnolie Ann powtórnie

Jutro zrobię zdjęcie całej magnili ale na wiosne wygląda bardziej efektownie. Teraz kwiaty gubią się w masie liści ..