Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dębowe zakątki

Dębowe zakątki

LIDKA 08:23, 19 lip 2026

Ania masz niesamowicie Kolorowo, bujnie i bogate kwitnienia. Bocian super że w gości przychodzi bo czasem i gryzonia potrafi zjeść.

Mamy gniazdo po sąsiedzku na słupie. Fajnie jest obserwować z salonu z kanapy życie bocianiej rodzinki. Mamy 3 młode i codziennie patrzymy kiedy zaczną loty . Ciekawsze to niż serial
Basieksp 09:31, 19 lip 2026

Bardzo ładnie Ci kwitną Masz je w gruncie czy w donicach? Jakby mam w donicach, ale chyba przez to, że chyba trochę źle o nie dbam, tak ładnie mi nie kwitną.
hankaandrus_44 13:11, 19 lip 2026

Fuksje, i pozostałe kwiecie, kiedy mają kwitnąć, jak nie w lecie.
Ogrodniczka, niczym fryga, wokół kwiatków tylko śmiga.
I po drodze u sąsiadów podgląda rabaty i snuje lirycznie
Jak to odbiera wzrokowo, wg mnie, nad wyraz ślicznie.

Pzdrawiam
gogo 18:48, 19 lip 2026

Z wielką przyjemnością pospacerowałam wśród kwiatów, kwitnących wszystkimi kolorami

Masz tak cudnie jak w raju, widać w kompozycjach rękę prawdziwej artystki
Kordina 01:55, 20 lip 2026

"Jak chcesz to z tej mojej mieszanki zbiorę Ci nasiona??"
Aniu dziękuję Ci bardzo za propozycję, jeśli będziemy obie pamiętać, to chętnie przyjmę
anabuko1 07:13, 20 lip 2026

LIDKA napisał(a)
Ania masz niesamowicie Kolorowo, bujnie i bogate kwitnienia. Bocian super że w gości przychodzi bo czasem i gryzonia potrafi zjeść.

Mamy gniazdo po sąsiedzku na słupie. Fajnie jest obserwować z salonu z kanapy życie bocianiej rodzinki. Mamy 3 młode i codziennie patrzymy kiedy zaczną loty . Ciekawsze to niż serial

Lidziu kochana!

Masz rację w 100% - ogród letni to eksplozja kolorów i życia
A bociany to wisienka na torcie.
Ja też widzę i obserwuje bociany i na gnieździe i co robią obok.

Dziękuję Ci za ten ciepły komentarz. Takie obserwacje z kanapy to skarb.
Pozdrawiam Was serdecznie i przesyłam buziaki dla całej bocianiej ekipy z sąsiedztwa

anabuko1 07:23, 20 lip 2026

Basieksp napisał(a)

Bardzo ładnie Ci kwitną Masz je w gruncie czy w donicach? Jakby mam w donicach, ale chyba przez to, że chyba trochę źle o nie dbam, tak ładnie mi nie kwitną.

Basiu, dziękuję

Tak, moje fuksje są posadzone w gruncie i chyba im to służy, bo poszalały!

Sekret prosty: półcień, żyzna gleba i woda, woda, woda One uwielbiają mieć wilgotno ale bez stania w błocie. Czasami coś podleje z bawozem.Wtedy odwdzięczają się takimi kolczykami jak na
W donicach też dadzą radę, tylko tam szybciej przesychają i są głodniejsze. Może spróbuj je trochę bardziej rozpieszczać cień w największy upał i więcej picia?
Pokażesz swoje jak zakwitną? Trzymam kciuki żeby dogoniły moje!

Pozdrawiam ogrodowo
anabuko1 08:17, 20 lip 2026

hankaandrus_44 napisał(a)
Fuksje, i pozostałe kwiecie, kiedy mają kwitnąć, jak nie w lecie.
Ogrodniczka, niczym fryga, wokół kwiatków tylko śmiga.
I po drodze u sąsiadów podgląda rabaty i snuje lirycznie
Jak to odbiera wzrokowo, wg mnie, nad wyraz ślicznie.

Pzdrawiam

Haniuu droga,jak Ty to pięknie ujęłaś!

Ty mi tu wiersz napisałaś, a ja aż się zarumieniłam jak fuksja na słońcu!

"Fuksje i pozostałe kwiecie, kiedy mają kwitnąć jak nie w lecie"
No właśnie! One teraz tańczą. Każda inna, każda w swojej spódniczce, a ja biegam między nimi "niczym fryga" z aparatem w jednej ręce

A to podglądanie rabat u sąsiadów to już w ogóle... choroba zawodowa ogrodniczki! Idę na rynek po coś, wracam po godzinie, bo po drodze wszystkie stoiska ogrodowe obejrzałam i już snuję lirycznie plany na przyszły sezon

Haniu, dziękuję że widzisz to "nad wyraz ślicznie". Twoje słowa to jak deszcz dla moich kwiatów - od razu rosną lepiej!

Pozdrawiam Cię cieplutko i przesyłam bukiet wirtualnych fuksji. Niech Ci lato kwitnie w sercu tak jak u mnie w ogrodzie!
Twoja ogrodniczka-fryga

Ps. Podoba mi się i to bardzo ten zwrot. Pasuje hak ulał.

anabuko1 08:35, 20 lip 2026

gogo napisał(a)
Z wielką przyjemnością pospacerowałam wśród kwiatów, kwitnących wszystkimi kolorami

Masz tak cudnie jak w raju, widać w kompozycjach rękę prawdziwej artystki

Grażynko,witaj

Dziękuję Ci z całego serca za tak ciepłe słowa

Czytam "pospacerowałam wśród kwiatów, kwitnących wszystkimi kolorami" i od razu uśmiech mi się pojawił na twarzy. Właśnie o to chodzi w ogrodzie - żeby był jak raj, do którego można wejść kiedy się tylko chce, prawda ? Nn asz ogród ma nas cieszyc we wszystkim

A że widać "rękę prawdziwej artystki" to już mnie zawstydziłaś! Prawda jest taka, że to natura jest artystką, a ja tylko podaję jej raz grabki i szpadlek a raz pędzel i farby Sadzę, podlewam, a one same malują te wszystkie kompozycje.

Bardzo miło, że poczułaś się tu jak na spacerze. Zapraszam częściej - sezon dopiero w pełni, więc będzie jeszcze więcej kolorów do podziwiania

Ściskam mocno i pozdrawiam
anabuko1 09:22, 20 lip 2026

Kordina napisał(a)
"Jak chcesz to z tej mojej mieszanki zbiorę Ci nasiona??"
Aniu dziękuję Ci bardzo za propozycję, jeśli będziemy obie pamiętać, to chętnie przyjmę

Bożenko, ależ to miłe

Wymiana nasion między ogrodniczkami to najlepsza waluta jaka istnieje To nie są zwykłe ziarenka - to kawałek czyjegoś ogrodu, wspomnień i serca.
Bożenko, dziękuję Ci za taką ofertę! "Mieszanka" brzmi jak tajemnicza mikstura z samymi niespodziankami. Ja jestem chętna i obiecuję zapisać sobie w kalendarzu, żeby żadna z nas nie zapomniała
Wiosną będziemy miały co wysiewać i na co czekać ?