Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Jana 22:21, 12 sie 2015

Rench napisał(a)

Śliczne zdjęcia

A mnie się bardzo podobają te zdjęcia, bardzo....Mój tata jest zapalonym pszczelarzem, zwracam teraz uwagę by w ogrodzie były miododajne rośliny bo podobno pszczół mało. Będę do Ciebie z przyjemnością zaglądać....
Pszczelarnia 09:32, 13 sie 2015

Joku napisał(a)
Bardzo pozytywną opinię wystawiłaś dla Rose de Resht. Myślę o niej od dawna, dlaczego tylko myślę? Ten zapach... Minusem są kolce

Pamiętam Ania - Mała Mi raz mi mówiła, że ona u niej miała coś (owady, plamistość)? Idę ją dopytać dokładnie, również o stanowisko sadzenia.

Dużo drobnych kolców.

Ale to jest piękna zgrabna róża w typie starych róż.
lojalna_ 09:40, 13 sie 2015

Poogladałam wszystko i te gilmowe ule i prawdziwe, kibicuje zeby sie zawsze zapełniały . U cCiebie to klimacik miodzio!
12:16, 13 sie 2015
Pszczelarnia napisał(a)
U mnie przetacznik różowy niski - jeszcze nie zakwitł a już padł na grzyba. Ciekawe dlaczego.

I mówisz, że grujeczniki młode są takie wrażliwe?

E.

przetaczniki mam pierwszoroczne. z jednobadylastych sa juz 3-4 badylaste kwitna nieprzewanie -

nr 1 First Love
nr2 Pink Damask
nr 3 rosea oraz red fox - te sa mocno do siebie podobne (nierozrózniam ich narazie)
nr4 - siwy
obcinam wycinam co już średnio wyląda - nic im nie dolega - dla mnie sa mało problemowe

nr 5 First glory - testuje nie mam zdania

poza klasą jest Christa - 3 sezon u mnie - pokłada sie po deszczu sie łamie ..i kolor ma niebieski którego nie widac na rabacie ...ten niby hicior mnie najmniej sie podoba - szukam mu kolejnej m-cówki ...czyli sie zbliża bliżej wyjścia!

grujecznik- nie wiem co o nim sądzić,u MałejMi jest też przypalony a juz taki młody nie jest - może powinni pisać na etykietach ....że sadzic od wschodu - słońce tylko rano potem cień ...narazie nie mam takiego placu i znów nie poczuje cynamonu czy czekolady czy cisteczek ...czegoś tam

14:03, 13 sie 2015
a jakie te jeżówki kupilaś? czyżby mi umkło? ..choć sumiennie ten wątek starm sie obsługiwać
Pszczelarnia 17:07, 13 sie 2015

Pokażę jak posadzę.
Pszczelarnia 17:10, 13 sie 2015

Co to za hortensja? Kupiłam jako kalinę. Nie wiem, co to jest ale ładne?

Ktoś wie i mi powie?

Joku 22:20, 13 sie 2015

A może to jednak kalina? W pobliskiej bardzo bogato zaopatrzonej szkółce mają całą masę kalin. Niektóre z nich mają kwiatostany podobne do hortensji. A jakie ma liście?
Zresztą hortensji różniastych też tam dużo widziałam.
mira 22:42, 13 sie 2015

Ewa z zazdrością obserwuję Twoje poczynania foto, oko i wprawa fotografa to jedno ale też trza mieć co fotografować i nie chodzi mi o to że za płotem na łące jest do woli wszelkiego do fotkowania ale o to co w ogrodzie
cudne ujęcia

pozdrawiam
Milka 15:33, 14 sie 2015

Piękne zdjęcia!!!