A mnie się bardzo podobają te zdjęcia, bardzo....Mój tata jest zapalonym pszczelarzem, zwracam teraz uwagę by w ogrodzie były miododajne rośliny bo podobno pszczół mało. Będę do Ciebie z przyjemnością zaglądać....
przetaczniki mam pierwszoroczne. z jednobadylastych sa juz 3-4 badylaste kwitna nieprzewanie -
nr 1 First Love
nr2 Pink Damask
nr 3 rosea oraz red fox - te sa mocno do siebie podobne (nierozrózniam ich narazie)
nr4 - siwy
obcinam wycinam co już średnio wyląda - nic im nie dolega - dla mnie sa mało problemowe
nr 5 First glory - testuje nie mam zdania
poza klasą jest Christa - 3 sezon u mnie - pokłada sie po deszczu sie łamie ..i kolor ma niebieski którego nie widac na rabacie ...ten niby hicior mnie najmniej sie podoba - szukam mu kolejnej m-cówki ...czyli sie zbliża bliżej wyjścia!
grujecznik- nie wiem co o nim sądzić,u MałejMi jest też przypalony a juz taki młody nie jest - może powinni pisać na etykietach ....że sadzic od wschodu - słońce tylko rano potem cień ...narazie nie mam takiego placu i znów nie poczuje cynamonu czy czekolady czy cisteczek ...czegoś tam
A może to jednak kalina? W pobliskiej bardzo bogato zaopatrzonej szkółce mają całą masę kalin. Niektóre z nich mają kwiatostany podobne do hortensji. A jakie ma liście?
Zresztą hortensji różniastych też tam dużo widziałam.
Ewa z zazdrością obserwuję Twoje poczynania foto, oko i wprawa fotografa to jedno ale też trza mieć co fotografować i nie chodzi mi o to że za płotem na łące jest do woli wszelkiego do fotkowania ale o to co w ogrodzie
cudne ujęcia