Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Flower1 18:13, 17 sie 2015

Piekne kwiatki! jestem zachwycona
07_Rene 18:40, 17 sie 2015

Magicznie hipnozujące widoki
agniecha973 18:54, 17 sie 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Na razie moja naj!

Ewa, to jest Rose de resht? Serio? Ile średnicy ma jeden krzak?
ana_art 19:42, 17 sie 2015

Ewa czy dobrze doczytałam że dom będzie w kwiaty????? aaaa jeśli tak to czuje klimat i nie mogę się doczekać tego obrazka
uwielbiam Twoje zdjęcia, magia Pani magia
a to coś co wygląda jak koper to koper? bo szukam czegoś takiego do róż i już myślałam by koper wysiać
19:59, 17 sie 2015
a ty ten slaz to siejesz co rok? ..czy on już sam tak sie sieje?

ja w tym roku sobie też posiałam (na próbe)...ale jak dla mnie szału nie ma...a teraz po deszczu sie powalił ...i chyba jutro nastanie jego koniec.

ma za mało kwiatów na tyle zielska!
topolanka 20:44, 17 sie 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Topolanko, rugosy to na skraju - one muszą mieć światło. Niektóre historyczne wytrzymują lekkie ocienienie. Zobacz różę 'Sarah van Fleet' -ja ją mam, to hybryda rugos. Ponoć może mieć trochę cienia. Śliczna.

W takim lesie może być polana z krzewami i trawami.
Wejdź do wątku Grupy trzymającej grabie - Agnieszka - ogród w lesie. Ona ma bór sosnowy na piasku - dopytaj o gatunki, jakie zaplanowała.

Mogą pójść funkie do takiego poszycia. Co kwitnie latem w lesie? Dobre pytanie. Miniaturowe parzydła są fajne.
Tam późnym popołudniem, na skraju właśnie, jest całkiem dużo słońca. Pytanie tylko, czy wystarczy. Trochę boję się hybryd - bo czy one wytrzymałe? Pomyślę jeszcze, może na próbę krzak posadzę i zobaczę, jak będzie sobie dawał radę.
Funkie oczywiście mam w planach. Co kwitnie teraz w lesie? Myślę o poprzednich latach, bo w tym roku to wszystko wokół wysuszone na wiór, i chyba głównie wrzosy, ale u mnie raczej za mało kwaśno. Zajrzę do Agnieszki i popytam.
Coton Manor natchnął mnie orlikami. Pomyślałam też o dzwonkach brzoskwiniolistnych.
A ta świecznica z Twoich zdjęć? Jakie ona ma wymagania?

Aminek z aksamitkami świetny

Agata - ... "Pangloss zaś powiadał niekiedy do Kandyda: - Wszystkie wydarzenia wiążą się z sobą na tym najlepszym z możebnych światów [...]. — Masz słuszność, odparł Kandyd, ale trzeba uprawiać nasz ogródek”.
Bogdzia 21:07, 17 sie 2015

Bardzo ładne pary roślinne. Ślaz na lisciach dyni najpiekniejszy.Macham.
sylwia_slomc... 21:15, 17 sie 2015

Topolanka poczytaj wątek "Leśne Wzgórze" Ani ogród jest podobny do Twojego, a bardzo fajnie go zagospodarowuje. Wiewiórę ma w avatarku
W razie problemów znajdziesz ją u mnie w wątku
Pszczelarnia 21:34, 17 sie 2015

agniecha973 napisał(a)

Ewa, to jest Rose de Rhest? Serio? Ile średnicy ma jeden krzak?

Tam jest szpalerek z 3 szt., jeden to jest maks. 60-70 cm. To jest wąska, kompaktowa róża z charakterem. A zapach!

To jest jeden krzaczek:

Pszczelarnia 21:36, 17 sie 2015

eee_taam napisał(a)
a ty ten slaz to siejesz co rok? ..czy on już sam tak sie sieje?

ja w tym roku sobie też posiałam (na próbe)...ale jak dla mnie szału nie ma...a teraz po deszczu sie powalił ...i chyba jutro nastanie jego koniec.

ma za mało kwiatów na tyle zielska!

Kupiłam sadzonki. Byłam w CZ w fantastycznej szkółce prowadzonej przez osoby niepełnosprawne. Będzie o tym opowieść w zimie.