Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Ensata 19:17, 23 wrz 2015

Ale piekne puszki w szałwii W tym roku zaprawiam cebule środkiem na grzyba, podobno nie lubią. Plus wymacam je w rękach, zapachu człowieka też nie lubią..
Piękne obrazy u Ciebie
Kuba 19:22, 23 wrz 2015

piękną masz wiosnę
zapamiętam żeby czosnków nie sadzić za gęsto chociaż czy ja wiem...też fajnie
asica 19:25, 23 wrz 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Ja niestety mam pomidorków tyle co do zjedzenia. Ale od kilku lat musowo kupuję i suszę. Uwielbiam na tościka, do makaronu, do ravioli, do kopytek z pesto i suszony i pomidorami.
Któregoś roku sąsiedzi przywieźli tą właśnie odmianę podłużnych prosto z Włoch. I mimo ichniego słońca nasze o niebo lepsze

A ogród Ewo wspaniały
Gardener27 19:27, 23 wrz 2015

Widzę Ewo że u Ciebie już wiosna Uwielbiam robić zakupy cebul ale już gorzej z ich sadzeniem Pierwszy tysiąc jakoś idzie ale później coraz gorzej No cóż samo się nie posadzi
ewsyg 19:34, 23 wrz 2015

Też mam pomidorki, bosko smakują. Ewa, wytłumacz mi proszę takie zjawisko. Latem nie było u mnie pszczół tylko zatrzęsienie trzmieli. Teraz dopiero pojawiły się pszczoły, jest ich dużo co mnie bardzo cieszy. Czy było im za gorąco ? Już się martwiłam, że bidulinki pozdychały

Pozdrawiam
Pszczelarnia 19:59, 23 wrz 2015

Proszę o Wasze zdanie. Szczere i otwarte.

Czy/ chciałam posadzić kulę bukszpanową dużą: jedną przed wejściem do domu po lewej stronie(jak na zdjęciu zaznaczyłam) - czy to będzie bez sensu? Na czerwono to rosnąca magnolia.
Chciałam jakoś przełamać monotonię tego pseudotrawnika, na którym rosną 3 drzewa (jodła, magnolia i stara czereśnia).

A to inne ujęcie tego miejsca.
Z drugiej strony patrząc w kierunku podjazdu, stolik zostanie usunięty przy okazji robót kamieniarskich (wytyczenie ścieżki kamiennej od furtki do drzwi domu).

Od furtki:

Ensata 20:03, 23 wrz 2015

Ja bym posadziła, ale jedną chcesz? i co?Jedna moim zdaniem, to tak sobie
Pszczelarnia 20:04, 23 wrz 2015

asica napisał(a)

Ja niestety mam pomidorków tyle co do zjedzenia. Ale od kilku lat musowo kupuję i suszę. Uwielbiam na tościka, do makaronu, do ravioli, do kopytek z pesto i suszony i pomidorami.
Któregoś roku sąsiedzi przywieźli tą właśnie odmianę podłużnych prosto z Włoch. I mimo ichniego słońca nasze o niebo lepsze

A ogród Ewo wspaniały

I te tościki i makaroniki u mnie z bakłażanami i pomidorkami i cukinią powodują ciasnotę ubrań, ostatnio.
Gardener27 20:06, 23 wrz 2015

Mi ta prosta forma trawnika przylegająco do chodnika wzdłuż ściany domu bardzo się podoba Jedna kula bukszpanowa według mnie tam nie pasuje
bartek_luberda 20:07, 23 wrz 2015