Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Kindzia 20:21, 01 gru 2015

Bankowo pokazywałam swoje azalie w maju, tę nową Soir też - ładna sadzonka przyszła, chwaliłam się

Pozdrówka
Pszczelarnia 21:18, 01 gru 2015

Adwentowa gwiazdka z bibuły ma już 25 lat; przechowywana w jakimś albumie o sztuce:

sylwia_slomc... 21:40, 01 gru 2015

Gwiazda śliczna , prze giganci jesteście z tym świerkiem Zostawiłaś szczyt na choinkę na święta???

My chyba dwa lata temu ścinaliśmy jednego za pomocą strażaków bo się przewracał , a pod korzeniami była rura od gazu i syt został na jedna choinkę , a z ładniejszych gałęzi zdrutowałam drugą dla nas i śliczna była

Pszczelarnia 22:26, 01 gru 2015

Czub był szturpakiem.

Ale z gałęzi zrobię choinkę na zewnątrz do donicy, na szkielecie dereniowym - spróbuję.
Jana 23:54, 01 gru 2015

Oj widzę, że u Ciebie w tym samym czasie też wycinka ....
Sebek 23:58, 01 gru 2015

Nie dość, że więcej światła będziesz mieć to jeszcze teraz masz tyyyyle materiału na wianki Same pozytywy
sylwia_slomc... 00:03, 02 gru 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Czub był szturpakiem.

Ale z gałęzi zrobię choinkę na zewnątrz do donicy, na szkielecie dereniowym - spróbuję.

Nie robiłam szkieletu wybrałam chyba z pięć gałęzi gęściutkich zebrałam w bukiet , ale tak żeby spodnie części gałęzi do siebie wzajemnie przylegały, a długości bocznych miały równiutkie i stworzyły stożek i zdrutowałam te główne razem do kupy od dołu dodrutowałam jeszcze drobniejszych , żeby była gęściutka, potem zakopałam w doniczce z ziemią ......posadziłam i ubiłam podlałam i chłopcy ubrali. Miała gdzieś tak z metr sześćdziesiątDługo stała tylko podlewałam razem z kwiatkami
Ciekawa jestem Twojej
Madzenka 06:39, 02 gru 2015

Ale się dzieje, podziwiam kunszt w usuwaniu i odwagę

Ps.ja nie lubię w ogóle starych iglaków.... Nie wiem skąd się na nie w Polsce wzięła moda?? Lubię liściaste za ich zmienność o każdej porze roku.
Milka 09:38, 02 gru 2015

Mrzenko, metasekwoje pieknie sie wybarwiaja, midź, zloto i
pomarańcz. I sosna oczy smoja tez rewelka, co do iglastych
Pszczelarnia 10:04, 02 gru 2015

Madzenka napisał(a)
Ale się dzieje, podziwiam kunszt w usuwaniu i odwagę

Ps.ja nie lubię w ogóle starych iglaków.... Nie wiem skąd się na nie w Polsce wzięła moda?? Lubię liściaste za ich zmienność o każdej porze roku.

Kiedyś - pewnie to opowiadałam - namawiałam stryja (duże gospodarstwo rolne) na "nowoczesność". I powiedziałam, "czemu stryj nie chce sobie tutaj sosen posadzić?" (są to okolice lasów sosnowych, a wtedy - widziałam - w mieście wszyscy się iglastymi obsadzali, był taki trend). A on mi na to: "w ogrodzie mam chojary sadzić?" Teraz tak sobie myślę, że miał on pogląd na to, co ma rosnąć w jego siedlisku.
I zostało jak jest: z grządką jednorocznych, piwoniami, różą, nielicznymi ziołami, winobluszczem, starą lipą w kącie, warzywnikiem wydzielonym płotkiem.

Stare iglaki niestety nie mają urody (wyjątkiem są chyba cedry). Ale taki stary dąb? Albo stary buk? Stara lipa?