Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Gruszka_na_w... 21:11, 04 maj 2016

Mam słabość do przedmiotów z duszą.)) Magiczna gałka...Noc czerwcowa... A może sierpień i rój meteorytów? Wyobraźnia mi szaleje. ))
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Bogdzia 21:16, 04 maj 2016

U Ciebie można sie napatrzec i zadumac. Pięknie.
Pszczelarnia 21:47, 04 maj 2016

Donica ozdobna choć jadalna w warzywniku przeżyła przymrozek:

Resztki obornika zdeponowane pod pomidory, a były 3 porządne przyczepy:

Obsiewanie według planu dobrego sąsiedztwa i zmianowania:

Ojciec - mój haed gardener, jak żartobliwie mawiamy - sieje - inaczej być nie może. A jakie dyskusje wiedliśmy o uprawach, opryskach, nasionach, wschodach i robakach .... .

Pszczelarnia 21:53, 04 maj 2016

I jeszcze cały warzywnik (prawie, bez stanowiska dla ogórków i pomidorów w donicach i w kwiatkach). I bez jednorocznych. Te ciągle jeszcze na parapetach.

Z hodowlą cisów.

Pszczelarnia 22:02, 04 maj 2016

I jeszcze dalie wysadziłam, 35 szt., w tym te otrzymane od Annabelle. Zobaczcie jak pomysłowo oznaczone: CDN, bo forum ma rozstrojenie.

Kasya 22:08, 04 maj 2016

potęzny warzywnik, duzo pracy...
a co wysiewasz ?
frezja 22:16, 04 maj 2016

Pszczelarnia napisał(a)
I jeszcze cały warzywnik (prawie, bez stanowiska dla ogórków i pomidorów w donicach i w kwiatkach). I bez jednorocznych. Te ciągle jeszcze na parapetach.

Chętnie wsłucham się w temat wybranych odmian pomidorków do donic
sylwia_slomc... 22:17, 04 maj 2016

Fotel w ziołowniku super, klosze w warzywniku super, a łóżko też będzie super....no bo jakże by inaczej skoro to u Ciebie Swietny pomysł
Pszczelarnia 22:22, 04 maj 2016

I tak oznaczyłam na rabacie na razie, (do pierwszego kwiatka).

I mam kwaterę kwietnej łąki dla pszczół i innych. Posiałam same jednoroczne (+ ważna facelia). Jeszcze muszę dosiać coś tam, bo boje się, że nasiona zbierane tu i ówdzie mogą nie wzejść i będzie klapa. A Ojciec tak mi pięknie skopał zagony.

kosolka 22:23, 04 maj 2016

Wiesz co.. Jak tak do Ciebie tu przychodzę -a jestem codziennie, to zawsze myślę o jednym.. Masz taką dużą powierzchnię ogrodu,a tak dopieszczoną, ciągle coś nowego u Ciebie, ciągle coś robisz, jest tak pięknie, niebanalnie, przytulnie.. odnoszę wrażenie, że spędzasz tam całe dnie, od świtu do zmierzchu, albo i dłużej.. A to przecież niemożliwe..? Każdy ma życie "pozaogrodowe", i to raczej w zdecydowanej większości doby.. Stąd mój nieodłączny podziw dla Ciebie, dla Twoich rąk,dla chęci i umiłowania tego co robisz Ewuniu. Ogromny!