Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Milka 13:16, 07 lut 2017

Ale dużo sniegu, tydzień temu byliśmy w Kłodzku, im dalej od niego tym śniegu więcej. Kot chyba bawił się dobrze, skoro rabaty wytycza
pestka56 14:13, 07 lut 2017

Kot wie lepiej jak zwykle
magnolia 15:21, 07 lut 2017

vita napisał(a)

Dzięki Czytałam opinię. Wydaje się cenną byliną, w połączeniu z szałwią też. Mam Trifolium ochroleucon, próbowałam już dwa razy wysiać nasiona, bez skutku. Ciekawe jak z dzieleniem, masz doświadczenia?

Ja tez mam Trifolium rubens Red Fox. Zeszłej zimy, przy odwilży coś mi jedną zeżarło, zostawiając jedynie suche patyczkii jeden korzonek, który wiosna ruszył . Więc drugą sadzonkę podzieliłam na kilka sztuk. Wszystkie się przyjeły, a latem pokazały się siewki. Nie wiem co z nich bedzie, okaże się.
Widzę że wycinanie przekwitłych kwiatów powoduje, że koniczyna kwitnie całe lato i jesień. Dla mnie dobrze wygląda z czymś co przesłoni jej nogi, takie golasy trochę.
Bardzo jest fajna, polecam Ci, mogę się podzielić siewką.

magnolia 15:27, 07 lut 2017

oczywiście się pomyliłam- Trifolium rubens Red Feathers
Tamaryszek 16:50, 07 lut 2017

Witaj Ewo! Świetne zdjęcie zamarzniętego strumienia.
Nie obcinasz na zimę gałązek zawilców? Ja zostawiam generalnie wszystkie byliny uschnięte do wiosny, ale gdzieś czytałam, że zawilce ścinać i okryć - rozumiem, że z Twoich doświadczeń wynika, że to niekonieczne?
vita 17:11, 07 lut 2017

magnolia napisał(a)
Bardzo jest fajna, polecam Ci, mogę się podzielić siewką.

Czyżby to dla mnie taka zaskakująca i miła propozycja? Bardzo chętnie, coś zaproponuję w zamian
Pszczelarnia 18:17, 07 lut 2017

Przełęcz Spalona:

Pszczelarnia 18:25, 07 lut 2017

Tamaryszek napisał(a)
Witaj Ewo! Świetne zdjęcie zamarzniętego strumienia.
Nie obcinasz na zimę gałązek zawilców? Ja zostawiam generalnie wszystkie byliny uschnięte do wiosny, ale gdzieś czytałam, że zawilce ścinać i okryć - rozumiem, że z Twoich doświadczeń wynika, że to niekonieczne?

Okryć pewnie tak (na jesieni rozkładałam obornik). Raz ścinam, raz nie ścinam. Mam je od 2012, jeszcze mi nie wypadły.

Wendy79 20:36, 07 lut 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Taką zimę mogłabym pokochać...
Sima 21:13, 07 lut 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Przełęcz Spalona:

Dawno tam nie byłam
Ślicznie jak zawsze

Cały czas w schronisku podają ten kiepski rum do herbaty, czy się poprawiło? (żeby było jasne i tak piłam )