Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 23:16, 02 cze 2017

Anda napisał(a)
Sliczna sciezka, latarenki wspaniale ja podkreslaja Kacik do biesiadowania super. No wszystko mi sie podoba. Czy mozna miec za duzo lubinow? A te malinowe ktore mialas w zeszlym roku sa?

Malinowy się zestarzał i jest małą kępka.

Pszczelarnia 23:25, 02 cze 2017

Gosialuk napisał(a)
Cześć Ewo trafiłam do twojego wątku, bo szukałam ogrodów mniej formalnych, w stylu Pięta Oudolfa. Czytałam, że to jeden z twoich ulubionych projektantów. Ciekawa jestem czy próbujesz stworzyć u siebie coś na kształt jego kompozycji. Ja będę próbować. Chciałabym uzyskać efekt naturalnej kwitnącej łąki. Tak, do września, bo działka jest wybitnie weekendowa.
Ławeczka wyszła przepięknie. Bardzo klimatycznie.
Pozdrawiam serdecznie. Gosia

Tak. Bardzo lubię rośliny, jakich używa/stosuje w swoich projektach. I taką skalę stosowania danej rośliny (od razu dużo). Gdybym miała żyzną glinę (lub less), to posadziłabym wszystkie wielkie rośliny (sadźce, parzydła etc.) - te lubiące wilgoć.

Lubię też takie zwyczajne sztampowe rozwiązania, drzewa, krzewy i coś pod nimi - nie wymagają czujności i uwagi ogrodnika, i są "poprawne".

Pszczelarnia 23:28, 02 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Niesamowita ta ścieżka do strumienia, kompletnie odmieniła wygląd rabat i całego miejsca, pięknie się wije między roślinami i do furtki też nie banalnej
Ziołownik niesamowity z tymi łubinami

W furtkach (są 3 do strumienia) chciałam połączyć funkcjonalność i prostotę oraz nawiązać do istniejącego od strony drogi ogrodzenia sztachetowego.
Pszczelarnia 23:34, 02 cze 2017

Joku napisał(a)

Cudowne miejsce.
Mam pytanie o poziomki. Masz już jakieś doświadczenia w takiej uprawie, tzn. w donicy? Pytam bo skusiłam się na kilka kępek poziomki i kombinuję właśnie nad uprawą w donicy. W jaką ziemię sadziłaś? Duża ta donica?

Poziomek w donicy jeszcze nigdy nie zimowałam ale gdzieś wyczytałam, że można.

Od lat zimuję w donicy zasypane liśćmi truskawki.

Donica do kolan. Poziomki posadzone są w takich kieszeniach (one, poziomki, mają bardzo długie korzenie, więc się zakorzenią głęboko). Ziemia ogrodowa z odrobiną obornika dla uzyskania próchnicy leśnej.
Pszczelarnia 23:38, 02 cze 2017

Kondzio napisał(a)
Obłęd mam w oczach i ty się u mnie zachwycałaś moim ogrodem

Tak, bardzo się zachwycałam. Jestem pod ogromnym wrażeniem. I mam postanowienie dosadzenia azalii. Cała masa inspiracji jest w Twoim ogrodzie.
Pszczelarnia 23:42, 02 cze 2017

Dziękuję za tyle miłych wpisów. Dobranoc.
Za chwileczkę naparstnice zaczną spektakl.

Pszczelarnia 23:45, 02 cze 2017

Jutrzejszy dzień to praca w warzywniku.

vita 00:52, 03 cze 2017

Więc jednak po całości ta ścieżka i nie miesięcznica, a wieczornik Jestem pod wrażeniem, nie lubię łubinów, ale może się przekonam? Czosnki obłędne, a warzywnik, ach warzywnik!
AgnieszkaW 06:58, 03 cze 2017

Ewo, to już nie jest ogród amatora, ale profesjonalistki, która kocha rośliny i "tyranie" w ogrodzie, i ma ogromny zmysł artystyczny. Cudownie
07:19, 03 cze 2017
kontempluje

znakomita robota Pszczółko

PS. rdest ten jasny różowy muszę koniecznie gdzieś na tyły umotać znasz jego nazwę?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies